Lørdagen startet med moro for barna på plassen utenfor Sponvika Vertshus. En showende Thoris Supergutt kom fram på scenen, og deretter ble det eventyrlesning. Samtidig foregikk det potetløp, sekkeløp, kasting mot blikkbokser og ringkasting. Barna hadde ingen grunn til å kjede seg i Sponvika.

– Jeg elsker meg her

To gutter som var med og lekte lørdagsformiddagen var Velte Emrik Fosshaug (snart 8) og Bastian Galgum (10). De startet ved blikkbokskastingen, fortsatte til potetløp og sekkeløp og avsluttet med litt mer kasting.

– Jeg elsker meg her, kommer det fra Fosshaug smilende med stor iver og glede.

Fosshaug sin mamma passer på begge guttenes gevinster mens de fortsetter å leke. Slikkepinnene får de ta på vei hjem.

– Tusen takk, kommer det fra begge guttene når de etter hvert bestemmer seg for å dra hjem. De får hver sin gule ballong med et stort smilefjes på som ekstragevinst.

Haakon tok kontakt

Hjernen bak hjelpeorganisasjonen Hand2Hand (H2H), Tom Andreassen, har sett fram til dagens arrangement. Det er nemlig første gang med et arrangement av denne typen for H2H.

– Det var Haakon Selmer-Olsen fra Sponvika Vertshus som tok kontakt med meg. Han ville få til noe sammen med H2H, forteller Andreassen fornøyd.

– Det er vanlig at folk tar kontakt faktisk. Jeg tror aldri at jeg har behøvd å ta en telefon for å samle inn penger til H2H siden jeg startet i 2000. Alle er så ivrige etter å hjelpe til. fortsetter han.

– Jeg har fulgt med på det han har gjort før, og når jeg ville bidra med noe her ønsket jeg å gjøre en sommeraktivitet rundt det. Vi prøver i det små i år, så ser vi hvor det havner til slutt, sier Haakon Selmer-Olsen til svar.

Saken fortsetter under

Bildeserie

BILDER: 12 timer til inntekt for Hand2Hand

 

Går til familier i Romania

Dagens barnelek og musikkinnslag koster ingenting, men både Andreassen og daglig leder for Sponvika Vertshus, Haakon Selmer-Olsen, oppfordrer alle til å donere en slant til Hand2Hand.

– Det vi får inn i løpet av dagen går til tre fattige familier i Romania. En av familiene er en enslig kraftig handikappet enslig mor og et barn. Den andre familien har en kreftsyk mor, mann og to barn. De bodde under et skur fram til H2H begynte å gi dem bistand. Den siste familien er også den H2H har vært mest aktiv i. Der har mor stukket av, og faren er fengslet. Barna har et ektepar tatt seg av, forklarer Tom Andreassen.

Startet alene i kjelleren

Da Hand2Hand startet var det ifølge Andreassen kun han selv i sin kjeller.

– Det blir mer og mer behagelig å jobbe for dette for min del. I 2000 var jeg alene, nå er det 240 frivillige. Vi har også en som er halvtidsansatt i Romania nå, forteller han.

Til lørdagens kveldskonserter var det ikke vanskelig å få artister til å stille opp. Magnus Granholt, Malin Möller, Erik Vitanza, Frank Skovrand og Glenn Golden ville alle gjerne være med å bidra til den gode saken.

Skovrand og Holtan

Når klokka er 17 starter kveldens høydepunkter på vertshuset. Folk fyller benkeradene under markisene for å unngå regnet, som på ingen måte setter noen demper på stemningen. Frank Skovrand og Espen Holtan har sin opptreden og folk koser seg.

– Det er hyggelig her i kveld selv om det ikke er veldig mange folk enda. De som var her hadde det fint, virket det som i hvert fall. Jeg synes vi ble godt mottatt, sier Skovrand etter at han er ferdig.

Alltid trivelig i Sponvika

– Ja det er første gang jeg selv har betalt for å få opptre. Det er ikke ofte, sier Holtan blidt.

Begge to ler samtidig som de gjør seg klare til å dra.

– Det er alltid trivelig i Sponvika, og så er det hyggelig å gjøre dette for Tom Andreassen og Hand2Hand, legger Skovrand til før han tar turen hjemover.

På vertshuset fylles det sakte, men sikkert opp med folk som vil få med seg kveldens begivenheter. Samtidig blir den gjennomsiktige innsamlings-kassen stadig mer full. Totalt samlet H2H inn hele kroner til familiene i Romania.

Sang på rumensk

Store og små koser seg med mat fra vertshuset, mens de venter på neste musikkinnslag. Etter Skovrand dukker det opp et debutband på scenen. Erik Vitanza og noen gutter starter og skaper raskt liv i lokalet.

Maten folk har bestilt blir i noen minutter glemt på tallerkenen, mens gutta opptrer og trollbinder forsamlingen. Den siste sangen de framfører inneholder passende nok flere setninger på rumensk.

Kvelden byr fortsatt på gode musikalske innslag fra blant andre Malin Möller og Glenn Golden, og reserverte bord fylles snart opp av musikkglade, og forhåpentligvis giverglade publikummere.