Expert flytter hit de også

EXPERT OG SPENST: Her kommer bygningen som skal huse Expert og Spenst. Per Voldberg og Trond Østby i Tista Eiendom regner med byggestart i mars.

EXPERT OG SPENST: Her kommer bygningen som skal huse Expert og Spenst. Per Voldberg og Trond Østby i Tista Eiendom regner med byggestart i mars. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

HA kan i dag avsløre at det er elektrokjeden Expert som skal inn i første etasje i samme bygning som Spenst på Høvleriet.

DEL

Det er Trond Østby og Per Voldberg gjennom sitt selskap Tista eiendom som eier Høvleriet og står for utbygging av området.

Les også: Stort løft for Spenst

Les også: - Hvor mye finere og nyere kan det bli?

Les også: - Betongkapitalismen råder i Halden

Så stort blir det

– Vi kan nå bekrefte at det er Expert som skal inn i første etasje i den samme bygningen,  som, Spenst skal ha hele andre etasje, bekrefter duoen.

Nybygget vil ha en totalflate på cirka 4.300 kvadratmeter. Lokalene til Expert vil være cirka 1.600 kvadratmeter.

– I tillegg vil det bli et mindre butikklokale på om lag 200 kvadratmeter ved siden av Expert.

Utbyggerne vil også forlenge elvepromenaden med ny brygge.

Mens Spenst skal ha sine lokaler klare allerede innen 1. desember, så er planen at Expert skal flytte på vårparten i 2016.

Nabo med konkurrenten

– Dette lokalet er foreløpig ledig, sier Voldberg og Østby.

Det betyr at de to elgigantene Expert og Elkjøp blir naboer og kommer til å ligge nesten vegg i vegg.

I tillegg til nybygget eier Voldberg og Østby også de gamle bygningene på Høvleriet.

Her er det tidligere offentliggjort at Clas Ohlson skal inn der hvor Rema 1000 lå tidligere. Clas Ohlsson åpner allerede 8. mars i år.

Man er også i dialog med interessenter i lokalet ved siden av Clas Ohlson.

– Det eneste lokalet som er ledig her er de gamle lokalene til Europris, men vi regner med at det i løpet av 2015 vil være helt fullt her og da er det ikke plass til mer på Høvleriet, sier duoen fra Tista Eiendom.

Nesten fullt

– Dette området har kommet for å bli og det er dette som er det nye handelssentrumet i Halden. Forretningene her dekker nå hele spekteret av alt folk trenger, mener Østby og Voldberg.

De forteller at dersom man tar hele handelsområdet langs Tista, inkludert Tista-senteret, er det totalt cirka 42.000 kvadratmeter med butikklokaler.

– Av dette er bare 1.200 kvadratmeter ledig, forteller de.

– Vi har dessuten regnet ut at omsetningen i dette området vil ligge på rundt en milliard kroner i året, sier Voldberg.

Ingen kommentar

Selv om HA får bekreftet at Expert skal flytte til Høvleriet så kan ikke butikksjef Morgan Carlsson på Expert i Svinesundsparken uttale seg om flytteplanene foreløpig.

– Vi jobber hele tiden med å forbedre oss og ser stadig på nye muligheter, men jeg vet egentlig ikke noe konkret om flytteplanene foreløpig og må derfor svare ingen kommentar til spørsmål om Expert skal etableres på Høvleriet, sier han.

-Det blir spennende

Butikksjef Georg Borgen på Elkjøp frykter ikke konkurransen.

Det til tross for at han snart får Expert og Clas Ohlson vegg i vegg. I tillegg vet HA at det kommer ytterligere en aktør i det samme segmentet i området.

Les også: Clas Ohlson åpner her til våren

Les også: "Alle" vil jobbe for Clas

Clas, ingen konkurrent

– Det blir spennende. Det er en fordel for kundene kort vei til alle butikkene og det betyr bare at vi må skjerpe oss enda mer. Den største utfordringen vil kanskje bli parkeringssituasjonen her, mener Borgen.

Når det gjelder Clas Ohlson ser ha ikke på dem som noen konkurrent.

De har selvsagt en del småelektrisk som også vi har, men jeg ser det som en fordel for det totale tilbudet i området her for de har også en del ledninger, lyspærer og spesielle elektriske ting som vi ikke fører. Derfor ser jeg det utelukkende som positivt for handelen i dette området, kommenterer Borgen.

Elkjøp har hatt god effekt av flyttingen.

Ansatt flere

Selv om han ikke vil oppgi noen tall sier han følgende:

– Vi har hatt en veldig god økning og det er flere folk innom butikken enn tidligere. Flere kunder som kanskje ikke ville kjørt helt ut til Sørlifeltet. Vi får også gode tilbakemeldinger fra kundene, sier han.

Borgen legger også til at de har gode naboer i Rema 1000 og Europris som trekker folk til området.

Økningen har vært så stor at han har vært nødt til å ansette flere nye ekstrahjelper.

– Vi har ansatt 6–7 nye personer bare fra vi flyttet og fram til nå. På de små stillingene vi har hatt har vi faktisk hatt nesten 600 søkere, sier Borgen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags