Kjemperesultat for Sparebank1

Tom Willy Prangerød

Tom Willy Prangerød Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sparebank1 Østfold Akershus kan rapportere om et overskudd på hele 278,2 millioner kroner i fjor.

DEL

- Dette er en stor resultatforbedring, forteller administrerende direktør Arild Bjørn Hansen i en pressemelding sendt til Halden Arbeiderblad.

I 2014 gikk bedriften med et overskudd på 259,5 millioner kroner.

Høyere renteinntekter og lavere kostnader

Sparebank 1 Østfold Akershus er bedriften som oppsto da Halden Sparebank1 og Rygge Vaaler Sparebank fusjonerte i 2011.

- Resultatforbedringen skyldes høyere renteinntekter og lavere kostnader, forklarer Arild Bjørn Hansen.

Kundene endrer atferd

Denne uken ble det kjent at DNB legger ned sin bankfilial i Halden. Sparebank 1 Østfold Akershus forteller at de også merker at kunder endrer sine bruksvaner i stadig høyere tempo.

– Dette er en positiv utfordring som vi møter ved å modernisere både mobilbanken og nettbanken, sistnevnte er rett rundt hjørnet. I tillegg tilbyr vi våre kunder øsningen Mcash for vennebetaling, kjøp i butikk og netthandel, sier Arild Bjørn Hansen.

Kraftig vekst i boliglån

Den lave utlånsrenten i Norge fører åpenbart til at folk låner mer penger. I løpet av 2015 hadde Sparebank1 Østfold Akershus en vekst i nye boliglån på fire milliarder kroner. Det tilsvarer 2.000 lån av 2 millioner kroner.

– Vi opplever en god tilgang av både privatkunder og bedrifter, til sammen over 2500 nye kunder i 2015.  Med en netto utlånsvekst på henholdsvis 6,4% i personmarkedet og 8,8 % i bedriftsmarkedet har vi styrket våre markedsandeler innenfor begge kundegrupper, sier adm.dir. Arild Bjørn Hansen.

God utvikling på eiendomsmarkedet

Også innenfor eiendomsmeglingen ble 2015 et godt år, med over 1200 boligsalg og solid resultatforbedring fra kunder som valgte Eiendomsmegler 1 Østfold Akershus.

– Det er godt å kunne bidra til både lokal næringsutvikling og ta del i så mange familiers innfrielse av sine boligdrømmer, og dette kan vi gjøre gjennom å levere gode resultater, noe vi også gjorde i 2015 sier Arild Bjørn Hansen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags