Populær Facebook-side fjernet logo etter kritikk

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

«Sosialdemokrater i Halden» har nesten 1000 følgere på Facebook, men de vil ikke røpe hvem som står bak den maktkritiske siden.

DEL

SISTE: Mandag ettermiddag fjernet Facebook-siden den aktuelle logoen.

- Dere kan ikke misbruke en annen organisasjons logo! Da farer dere under falskt flagg, skrev politiker Jens Bakke i Halden Senterparti på Facebook-siden til «Sosialdemokrater i Halden».

Årsaken til at Bakke reagerte er at Facebook-siden, som ikke er åpne om hvem som står bak, brukte både logoen til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet i logoen sin. Mandag ettermiddag

Truer med rapportering

Bakke varslet at han ville ta opp saken på styremøte i partiet og truet med å rapportere siden til Facebook dersom de ikke fjerner logoen til Halden Senterparti fra nettsiden.

- Det kan føre til at sida stenges. Jeg håper og tror at det ikke vil være nødvendig, skrev Bakke.

Startet av Sigmundstad og Brække Myrli

Gruppeleder i Arbeiderpartiet: Arve Sigmundstad.

Gruppeleder i Arbeiderpartiet: Arve Sigmundstad. Foto:

«Sosialdemokrater i Halden» var opprinnelige en felles valgkampside for Arbeiderpartipolitikerne Kirsti Brække Myrli og Arve Sigmundstad. Men da førstnevnte tapte ordførerkampen og sistnevnte trådte inn som gruppeleder for partiet i kommunestyret, ble deres felles valgkampside lagt ned.

Det bekrefter Arve Sigmundstad.

– Ja, det stemmer. Jeg har ikke lenger tilgang til den siden.

– Men du vet hvem som står bak den?

–  Ja, jeg vet i hvert fall hvem noen av dem er.

–  Og de representerer ikke Arbeiderpartiet?

–  De er tydelig på at dette ikke er en side for Arbeiderpartiet.

– Men siden den tidligere ble drevet av dere, springer den åpenbart ut av et Ap-miljø?

– De som jeg kjenner identiteten til, har i hvert fall ingen tillitsverv i partiet. Og de har heller ikke hatt det, sier Sigmundstad.

– Flisespikkeri

Gruppelederen i Halden Arbeiderparti opplever det ikke som problematisk at Facebook-siden brukte Arbeiderpartiet logo. De som står bak nettsiden varslet først at de heller ikke hadde noen intensjon om å fjerne senterpartiets logo.

– Vi opplever i grunn dette som flisespikkeri, og hva vet du om hvilket parti som mottar vår medlemskontigent? skrev de i et av sine svar til Jens Bakke (Sp).

REAGERER: Jens Bakke i Halden Sp.

REAGERER: Jens Bakke i Halden Sp. Foto:

Facebook.com: Les hele debatten her

Arve Sigmundstad i Arbeiderpartiet synes Facebook-siden er et uproblematisk og friskt tilskudd til den politiske debatten i Halden.

– Ja, men det er nok også lettere å være positiv til en side som er positive til oss.

Han mener derimot at han ikke ville hatt noe problem om en tilsvarende side som var kritiske til Halden Arbeiderparti og ble drevet av anonyme bakmenn, hadde blitt opprettet.

– For å være helt ærlig, så hadde jeg ikke det. Det hadde sikkert vært kjipt dersom de traff meg på noen ømme tær, men det politiske ordskiftet har godt av flere og kritiske stemmer, slår Sigmundstad fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken