Gå til sidens hovedinnhold

«Sorte Maske» har levert sine siste skisser – stem på din favoritt

Artikkelen er over 2 år gammel

«Sorte» Maske har levert sine siste idéskisser til Torget i Halden. Nå forsvinner karakteren like raskt som han oppsto. I håp om at han har satt i gang noen spennende tanker.

Se alle sakene og stem på din favoritt nederst i saken!

Da Halden Arbeiderblad tidligere i september startet en artikkelserie rundt spørsmålet «Hva vil vi med Torget?», tok en haldenser med det selvoppnevnte kallenavnet «Sorte Maske» kontakt med Halden Arbeiderblad. Han lovet å bidra med skisser av forskjellige måter Torget kunne utnyttes på.

Karakteren har vært innom alt fra bilfritt torg, utvidelse av gågater, konsertområder, parkområder, større eller mindre grad av parkering og teknisk innovasjon.

– Prosjektet ble som forventet. Man kommer ikke lenger enn dette når man sitter alene foran maskinen. Det er først i et samspill med politikere, næringsliv og innbyggerne at det oppstår en ordentlig dynamikk og nok friksjon til å få til et bra resultat, sier «Sorte Maske» til HA.

– Hvilke av skissene synes du selv er nærmest noe bra?

– Jeg tror på de løsningene som deler Torget i både parkering og annen type bruk. Men ingen av skissene jeg har laget overbeviser meg, nettopp fordi de ikke er laget i samspill med andre, sier «Sorte Maske»

Nå håper han at kommunen og politikerne gjør Torget til et ordentlig prosjekt.

– Det er ikke noe prosjekt ennå, men det håper jeg at det blir. Jeg har registrert at kommunestyret har bedt om innspill fra rådmannen i forhold til hvordan en sånn prosess kan se ut, sier «Sorte Maske».

Den anonyme karakteren har levert sine siste skisser. Han vil heller ikke dukke opp i noen senere sammenhenger.

– Nå blir «Sorte Maske» dratt med inn i en bakgate og skutt. Så dumpes han i Tista, sier personen bak karakteren.

 

Kommentarer til denne saken