(Smaalenenes Avis): Vestsiden Grunneierlag, som ligger nettopp på vestsiden av Øymarksjøen, strekker seg fra Aremark i sør til Aarnæs i nord og består av 19 grunneiere. De reagerte sterkt da det tidlig ble kjent at Linnekleppen brannvakttårn ikke skulle være bemannet i år.

Grunneierne tok kontakt med Skogselskapet Østfold, noe som endte med en avtale. Den ga grunneierne lov til å bemanne Linnekleppen i perioder da det var behov.

Per Evensen, som har vært brannvakt på Linnekleppen i mange år, ble kontaktet og tok jobben. Gjennom et firma ble han lønnet. Dette har igjen blitt fakturert grunneierlaget.

Evensen fikk 2.200 kroner i lønn per dag. I tillegg kom sosiale utgifter og forsikringer som til sammen kostet grunneierlaget rundt 3.600 kroner per dag tårnet var bemannet.

Underskudd på nesten 20.000 kroner

Andreas Due og Thor Amund Halvorsud i styret i Vestsiden grunneierlag, opplyser at det ble 28 dager med bemanning. Det ga grunneierlaget en kostnad på 99.960 kroner.

– Vi opprettet tidligere i år en spleis på nettet som ga oss 80.055 kroner øremerket brannvakt på Linnekleppen. Blant mange bidragsytere var Dammyrveien veilag i Trømborg som ga oss 20.000 kroner, opplyser Due til Smaalenenes Avis.

Men likevel ble det underskudd på 19.905 kroner. Nå søker grunneierlaget kommunen om å få dekket dette.

Ordfører i Marker kommune, Theodor Bye (SP) sier saken skal behandles i formannskapet 17. november.