(Smaalenenes Avis)

– Heldigvis får mange hjelpen de trenger her i mottaket og kan reise hjem igjen. Så de slipper å bli innlagt, sier avdelingssjef Sissel Hagen på Sykehuset Østfold sine nettsider.

Sykehuset melder om blant annet brudd, sårskader, medisinske pasienter som trenger behandling samt pågang av pasienter til psykiatrisk akuttmottak på Kalnes i sommer. Og her har de fleste som kommer inn, behov for videre innleggelse i sykehuset, ifølge Sykehuset Østfold.

​Fra mandag til og med søndag forrige uke kom det hele 888 personer til akuttmottaket.
– Det er et høyere daglig gjennomsnitt enn vi har selv i en travel influensasesong, sier Hagen.

Etter helgen har det vært litt roligere, men det er fortsatt godt over 100 personer som kommer til akuttmottaket hver dag.

– Vi får inn en del pasienter som nok ikke hadde behøvd å komme til sykehuset, og som kunne fått behandling hos fastlege eller legevakt i stedet. Men vi ser at flere pasienter kommer når de faste legene har ferie. I tillegg er det et stort antall feriegjester i Østfold om sommeren, og det gjør pågangen til akuttmottaket større, sier fagdirektør Helge Stene-Johansen til Sykehuset Østfolds nyhetssider.

Akuttmottaket har normal sommerbemanning, og det er hektisk på jobb.
– Så stor pågang av pasienter merkes godt. Men vi har gode rutiner og medarbeidere som gjør en fantastisk innsats for å gi pasientene rask og god behandling. Vi må som alltid behandle de det haster mest med først, og det betyr jo at noen pasienter må vente lenger, sier avdelingssjefen.