Nå sier det «svisj» i skisporet

SKILØPER: En skiløper for full fart i kunstsnøløypa på Erte.

SKILØPER: En skiløper for full fart i kunstsnøløypa på Erte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På Ertemoen er det sju minusgrader og fint skiføre søndag ettermiddag. Tre snøkanoner går for fullt.

DEL

– Nå har vi fått produsert nok snø til å åpne enda lenger skiløype her på Erte. I løpet av mandagen skal vi kjøre ut og preparere, slik at vi har til sammen 1,3 kilometer med skispor, forteller Bjørn Harelund.

Veldig bra produksjon

Sammen med to andre frivillige i TFL i Tistedal har han brukt mye av søndagen på å sørge for at snøkanonene her produserer snø.

– Vi har vært litt uheldig og hatt et par strømbrudd, og da fryser det fort. Da må vi sette i gang og tine opp for å få i gang snøkanonene igjen, forteller Bjørn Harelund som gleder seg over at tre av fire snøkanoner fungerer som de skal og produserer veldig bra. Den fjerne kanonen trenger reparasjon og er satt litt ut av spill for øyeblikket.

– Snøproduksjonen er veldig bra, og værmeldingene ser bra ut neste uke. Det er blått på gradestokken, noe som betyr at vi kan produsere enda mer snø. Neste helg vet vi om vi har nok snø til å åpne enda en sløyfe. Hvis det går som vi håper, vil vi da ha to kilometer med sammenhengende skiløype her i Ertemoen kunstsnøanlegg.

FORNØYD: Bjørn Harelund i TFL er fornøyd med snøproduksjonen.

FORNØYD: Bjørn Harelund i TFL er fornøyd med snøproduksjonen. Foto:

Mye folk

Mange har lagt en tur til Ertemoen i helga. Søndag var det både skiløpere og foreldre og barn med akebrett i området, og alle så ut til å kose seg i sola.

– Nå er det veldig fint her, og det er trivelig å se at så mange bruker området, sier Bjørn Harelund.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags