(Fredriksstad Blad) – Det blir veldig spesielt å flytte. Det har vært helt fantastisk å jobbe i Gamlebyen. Hver dag i mine 13 år i NRK har jeg fått en god følelse av å komme dit, sier nyhetssjef i NRK Oslo og Viken, Sebastian Nordli, om de historiske lokalene som har huset distriktskontoret i 40 år.

Nå står han i det som skal bli deres nye redaksjonslokaler. Her i blokka Dreieværste ved Stadion, er NRK på oppløpssiden.

Budsjettet er på 30 millioner kroner, hvor rundt 20 millioner av dette er til tekniske installasjoner.

– Hva den faktiske prisen blir, vet vi ikke før vi er ferdig. Men dette er en kjempesatsing, sier han.

Sju kameraer i radiostudio

Lokalene er overtatt fra Værste AS, men nå legges milevis med kabler og annet før sendinger både på TV og radio kan sendes herfra.

Blant annet skal sju kameraer på plass i radiostudioet, slik at de har mulighet til å filme sendinger slik mange kjenner fra for eksempel «Politisk kvarter». I Gamlebyen har de ingen kameraer.

– Lokalene i Gamlebyen var sjarmerende, men utdaterte. Her er alt moderne, sier Nordli.

På spørsmål om det nå blir NRK Østfold igjen, ettersom Viken fylkeskommune oppløses, svarer han at de ikke vet.

– Det jobbes med det nå, og vi håper å få svar på det til våren, sier han.

Totalt har NRK nå åtte distriktskontorer rundt om i landet, og mange av dem har gjennomført en flytting slik NRK her i Fredrikstad nå gjør.

– De ulike distriktskontorene høster alle nå erfaringer av flyttingene frem til NRK skal flytte fra Marienlyst til Ensjø i Oslo, forklarer Nordli.

Sendestart 7. november

I fjor sommer kunne Fredriksstad Blad fortelle at NRK jakten på deres nye distriktskontor var over. Blant 18 tilbydere trakk Værste AS det lengste strået.

Siden den gang har arbeidene pågått for fullt for å bygge en moderne redaksjon for rundt 40 ansatte.

Nå er målet at første sending skal gå live herfra 7. november. Det er to uker etter det som opprinnelig var planen, men Nordli er likevel fornøyd.

Grunnen til forsinkelsen er ifølge Nordli at de venter på utstyr som er forsinket på grunn av krigen i Ukraina.

– Det nærmer seg. Akkurat nå er det litt hektisk med en del tekniske installasjoner som skal på plass, og vi jobber på spreng for å komme i mål. Kravene til teknologien her er helt vanvittig, forklarer han.

I TV-studioet er det fire kameraer som skal på plass, og samtidig bygger NRK nå et studio som blir «selvbetjent».

– Det blir et studio hvor gjester kan få tilgang fra for eksempel «Dagsrevyen» i Oslo, og så sette seg her og bli med live, forklarer han.

– Helt ny måte å jobbe på

Sven Evjenth, eiendomssjef i NRK, har tidligere fortalt at veldig lite av utstyret fra Gamlebyen blir flyttet videre til Kråkerøy.

– Moderniseringen går så fort at nesten alt er utdatert, har han forklart.

Nyhetssjef Nordli forklarer at nytt utstyr vil gi en ny arbeidshverdag for de ansatte.

– Vi vil få en helt ny måte å jobbe på, både når det kommer til teknikk og arbeidsflyt. Det krever en god del opplæring, men kommer til å bli veldig bra, sier Nordli.

Flyttingen betyr at de gamle redaksjonslokalene i Gamlebyen sakte, men sikker tømmes.

– Det er litt av en jobb. Det er 4.000 kvadratmeter over tre etasjer som skal ryddes, sier Nordli.