Gå til sidens hovedinnhold

Smitten i Comet øker – mingling på uteis frarådes

Ni A-lagsspillere i Comet er bekreftet smittet med koronaviruset. Totalt har 15 voksenpersoner tilknyttet Comet fått påvist smitte. Ishallen er stengt og nå frarådes også aktivitet på byens utendørsbaner.

– Vi har per torsdag morgen ni smittede A-lagsspillere, sier sportssjef Martin Engebretsen.

Fra negativt til positivt

I tillegg vet vi at seks ungdomstrenere og/eller foreldre til barn på hockeyskolen er smittet. Det betyr at smitteutbruddet i Comet så langt teller 15 positive testsvar – og flere vil trolig komme.

– Det kan dessverre forventes at flere negative hurtigtester blir positive PCR-tester i dag. Vi har allerede to eksempler på det. Alle rundt A-laget har nå testet seg. Noen i støtteapparatet har ikke tatt hurtigtest, så vi mangler to testsvar, sier Engebretsen.

Halden ishall er besluttet stengt i minst ti dager etter utbruddet.

Fraråder mingling utendørs

Onsdag sendte Anders Evensen, leder i Comet Bredde, også ut en oppfordring til medlemmene om å ikke flytte aktiviteten utendørs.

«På grunn av foreløpig uoversiktlig smittesituasjon presiseres det fra kommuneoverlegen at mingling ved byens uteisbaner frarådes. Comet har nå et særskilt ansvar for at smitten ikke spres videre, og må unngå å blande barn/ungdommer/spillere og foresatte fra ulike kohorter ved disse samlingsplassene. Hold avstand og vær tålmodige», skriver Evensen.

Comet deltok onsdag kveld på et smittesporingsmøte, sammen med blant andre kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Smitteveien inn til Comet og Halden ishall skal fortsatt være ukjent.

Kommentarer til denne saken