Alle som var på Domino tirsdag 23. februar, torsdag 25. februar eller tirsdag 2. mars må i karantene fra i dag.

- Det er påvist smitte etter besøk på Domino. Det er nå svært viktig at alle som var der i vinterferien eller denne uka går i karantene. I tillegg må alle som bor sammen med noen som var på Domino en eller flere av disse dagene også gå i karantene, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund i Halden kommune.

Smittesporer tar kontakt

Arbeidet med smittesporing er startet, men ikke fullført. Smittesporer i Halden kommune vil torsdag kontakte alle som har vært på Domino de aktuelle dagene som vi har riktig kontaktinformasjon på.

Hvis du vet du har vært på Domino en av de aktuelle dagene og ikke blir oppringt av smittesporer før klokken 16 i morgen torsdag 4. mars, må du selv ringe smittesporer på telefon 47780744. Det er viktig at det gjøres raskt.

I løpet av torsdagen vil det bli avklart hvem som får ti dagers karantene og hvem som bare trenger avklaringskarantene til man har fått negativ svar på koronatest.

Kjenner du noen på Domino?

Ungdom som ikke selv har besøkt Domino, men som har venner og bekjente som bruker Domino, bør være ekstra oppmerksom på symptomer på koronavirus i den nærmeste tiden. Ved minste tegn til luftveisinfeksjon, bør man ta en koronatest for å være sikker.

Smitte på skoler

En elev ved Strupe ungdomsskole er smittet. Som følge av dette er klasse 10A og 10B samt åtte ansatte satt i karantene. I tillegg er 16 ansatte satt i avklaringskarantene til tidligst fredag.

En elev ved Halden videregående skole Porsnes er også smittet. Eleven har ikke vært på skolen etter at vedkommende fikk symptomer. Smittesporing pågår, og fem klasser på første trinn er satt i avklaringskarantene fram til nærkontaktenes prøvesvar er ferdig analysert.