Sløyfeløpet er avlyst

ROSA FESTDAG: Slik har det sett ut når hundrevis av rosakledde kvinner har løpt Sløyfeløpet til inntekt for brystkreftforskning.

ROSA FESTDAG: Slik har det sett ut når hundrevis av rosakledde kvinner har løpt Sløyfeløpet til inntekt for brystkreftforskning.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har ikke hatt sommerferie siden 2011. Å arrangere Sløyfeløpet er blitt for tøft for to personer.

DEL

Det sier Gro Gulbrandsen og Hilde Rustad, de to ildsjelene som har arrangert Sløyfeløpet på festningen siden 2012. Mosjonsløpet for kvinner har vært svært populært, og samlet inn totalt 400.000 kroner i overskudd til brystkreftforskning.

– Vi er stolte av det vi har fått til med Sløyfeløpet, sier de.

Har ikke nok tid

Men:

– Nå er det slutt. I hvert fall for 2016. Årets løp er avlyst.

Gulbrandsen og Rustad har begge jobb, studier og familie, og begrunner avgjørelsen med at tida ikke lenger strekker til.

– Vi har ikke hatt skikkelig sommerferie siden 2011. Selv på ferieturer i utlandet har det blitt jobbing med Sløyfeløpet.

Klarer det ikke alene

Begge har håpet å kunne styrke støtteapparatet rundt seg, men så langt uten hell.

– Vi føler at vi nå har tatt Sløyfeløpet så langt det er mulig for to personer. Denne avgjørelsen føles derfor både riktig, naturlig og fornuftig.

Duoen understreker at løpet ikke er nedlagt for all framtid, bare lagt på is for 2016.

– Håpet er at vi det neste året kan stable på plass en bra gjeng som har lyst til å ta Sløyfeløpet videre. Potensialet er garantert større enn det vi to har klart å få ut også. Hvis noen ønsker å bidra, er det bare å ta kontakt, smiler Gulbrandsen og Rustad.

Takknemlige

Sløyfeløpet 2016 skulle vært arrangert lørdag 3. september. Tanken var at det i år også skulle åpnes for menn, men nå blir det altså ikke noe sløyfeløp.

– Vi er i april, og ingenting er klart siden vi begge har fullt opp med jobb og studier. Mai er eksamenstid, og da måtte vi igjen ha brukt juni, juli og august på å organisere alt. Det har vi ikke ork til én sommer til.

De to ildsjelene er glade for alle opplevelser de siste fire år.

Støtt Kreftforeningen uansett

– Tusen takk til alle som har stilt opp, og en spesiell takk til Stig Nordli som kjøpte inn og ga oss alle t-trøyer i fjor, sier de.

Og fortsetter:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags