Comet er som kjent tilbake i eliteserien for første gang siden konkursen i 2009. Dermed har Halden to eliteserielag i to av de største idrettene i Norge, og det er første gang i historien at både byens beste håndballag og ishockeylag er i øverste divisjon samtidig.

Utvalgte TV-kamper

I flere sesonger har Halden Arbeiderblad hatt rettighetene til å sende alle kampene til Comet i 1. divisjon, men slik blir det ikke i år.

I Norge er det nemlig TV 2 som har rettighetene på alt fra eliteserien i håndball og ishockey.

Amedia, som eier de fleste av landets lokalaviser inkludert HA, har en avtale med TV 2 om å få sende utvalgte kamper hver runde.

Disse velges fra måned til måned, og i september og oktober har Comet blant annet fått TV-kamp borte mot Lørenskog søndag 15. oktober. Denne kampen kan derfor ses på HAs nettsider.

HTH har ikke fått noen TV-kamper den første måneden.

Livestudio

Så hvordan kan man følge de resterende kampene minutt for minutt på HAs nettsider?

Denne sesongen kommer vi til å ha tekstlive på alle kampene til begge lagene. Der vil HAs journalist på kampen oppdatere med lagoppstilling, utvikling i kampen, målscorere og resultat til slutt.

Under spesielt viktige kamper eller kamper med stor interesse, kommer også livesenteret til å leve både før kampen, i pausene og etter kampen.

Det tradisjonelle kampreferatet som har blitt publisert rett etter kampene vil dermed utgå, og livesenteret vil fungere som et referat for dem som ønsker å lese om hvordan kampen utviklet seg.

Rundt en time etter kampen er ferdig vil det som vanlig komme en reportasje fra kampen med reaksjoner og ferske bilder.

– Det er noe uvant for oss at vi ikke har rettigheter til å streame det vi ønsker av lokalidretten, men det er uansett viktig for oss at haldensere kan følge utviklingen i kampene på HAs nettsider, sier sportsleder i Halden Arbeiderblad, Sebastian Backe Eriksen.

Får sende treningskamper

Forrige sesong fikk ikke HA sende HTHs kamper, og det ble dermed prøvd ulike løsninger for at HAs lesere til enhver tid kunne vite hvordan det gikk underveis i kampene.

– Det var ikke alt vi prøvde forrige sesong som var like vellykket. Vi har evaluert, og kommet fram til at et fast livesenter er den beste løsningen. Da har vi også muligheten til å gjøre litt ekstra ut av dekningen fra kamp til kamp, som for eksempel HTHs første hjemmekamp i Tistedalshallen eller Comets lokaloppgjør mot Stjernen og Sparta, sier Eriksen.

Allerede førstkommende søndag serieåpner altså HTH borte mot Arendal. Der vil HA-frilanser Mathias Bakke Eidissen være på plass, og livesenteret kommer til å starte allerede fra da han setter seg i bilen og kjører fra Halden.

Han vil underveis oppdatere fra bilturen, legge ut lagoppstillinger når de er klare, snakke med haldensere som er på plass i Arendal for å heie og lignende.

– Det er mange som er mest interesserte i å bare følge med på hvordan det går i kampene, men vi vet også at mange haldensere er vel så interesserte i det som foregår rundt. For eksempel hva de frvillige i kiosken tror om kampen, hvordan parkeringsvakta ved ishallen håndterer trykket som kommer til å være rundt den første hjemmekampen til Comet eller hva tilskuerne mener om den nye tribunen i Tistedalshallen. Slike ting får man fint fram i et livesenter, sier Eriksen.

Halden Arbeiderblad har for øvrig rettighetene til å sende treningskamper for eliteserielagene. Det betyr at vi kommer til å streame Comet mot Sparta førstkommende lørdag, i tillegg til Comets hjemmekamper mot Skövde og Forshaga.