Klokken 19.35 ble en polsk sjåfør stanset ved kontrollstasjonen på Svinesund. Mannen, som kjørte en varebil, hadde alkohol i blodet.

– Det ble tatt prøver, men mannen blåste til en verdi som landet akkurat oppunder den lovlige grensen på 0,2 promille. Han balanserte på en knivsegg og var heldig denne gangen. Det blir likevel opprettet en sak, men det blir ingen konsekvenser, sier Terje Marstad, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

Slår ut på amfetamin

Klokken 21.40 ble nok en polsk sjåfør stanset på Svinesund av utrykningspolitiet. Prøver på stedet gir utslag på amfetamin. Han blir tatt med til legevakten for utvidet prøve.

– Legen konkluderer med at han ikke er påvirket og det blir dermed ikke tatt midlertidig beslag av førerkort. I stedet avventer øvrige resultater av prøvene som ble tatt. Fakta foreligger når prøvesvarene er klare om noen uker, sier Marstad.

Knust glass

Klokken 01.10 natt til lørdag går det en brannalarm i Storgata. Politi og brann kommer til stedet, men der er det verken røyk eller flammer.

– Alarmen er nok utløst feilaktig. Glasset til manuell melder er knust, og dermed virker det som at noen har trykket på den, sier operasjonsleder.

Slag og spark

Klokken 01.30 oppstår det et slagsmål i Jernbanegata. Gemyttene roer seg når politiet kommer til stedet.

– Men her har det altså vært både slag og spark, men partene er rolige når vi kommer. To personer blir bortvist fra sentrum. Det er to unge karer, en i slutten av tenårene og en i begynnelsen av 20-årene, sier Terje Marstad.