Dette betyr forslaget om nye skolegrenser for ditt barn

FORSLAG: Halden kommunes forslag til skolegrenser får ingen konsekvenser for neste års skolestartere, men påvirker en rekke elever som skal begynne på ungdomsskolen. Dette bildet er fra skolestart ved Berg skole høsten 2017.

FORSLAG: Halden kommunes forslag til skolegrenser får ingen konsekvenser for neste års skolestartere, men påvirker en rekke elever som skal begynne på ungdomsskolen. Dette bildet er fra skolestart ved Berg skole høsten 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halden kommunes nye forslag til kommunegrenser er vesentlig forandret fra forslaget som administrasjonen presenterte bare dager før årets inntak.

DEL

Bare noen få uker før høstens skolestartere skulle få inntaksbrev fra sine skoler la Halden kommune i januar i år fram et nytt forslag til skolestruktur for hovedutvalget for undervisning og oppvekst.

Prosessen møtte massiv kritikk fra politikerne i utvalget og hele saken ble utsatt.

– I denne saken er jeg for dårlig opplyst og jeg kan ikke være med på å vedta noe jeg ikke vet konsekvensen av, sa SVs Fridtjof Dahlen som fikk med seg hele utvalget på å utsette saken.

Nå har administrasjonen lagt sitt nye forslag ut på høring i god tid før skolestart 2019. Høringsfristen er 31. oktober.

Hele forslaget på 10 sider med bilder av alle områdene ligger her, men vi tar for oss situasjonen for hver enkelt skole under.

Kort oppsummert så foreslår kommunen ingen endringer med opptaksgrensene for byens barneskoler og de tidligere foreslåtte utjevningsområdene er også tatt ut av forslaget. Endringene skjer på ungdomsskolenivå. Og påvirker følgende skoler:

Gimle skole:

Elever på Gimle skole har så langt gått videre til Strupe ungdomsskole etter 7. klasse. I det nye forslaget foreslås det at de i stedet begynner på Rødsberg ungdomsskole sammen med elever fra Os og Berg skole.

Tistedal skole:

I dag fordeles elever ved Tistedal skole mellom Risum og Rødsberg ungdomsskole i henhold til opptaksområdene som gjaldt for Øberg og Asak skole til og med skoleåret 2009-2010. I det nye forslaget legger kommunen opp til at alle elever ved Tistedal skole begynner på Risum ungdomsskole.

Strupe ungdomsskole:

Skolen har i dag store utfordringer med store klassetrinn og i høst begynte det syv fulle klasser med 8.klassinger ved skolen. Det løses i forslaget med at skolen nå kun vil ta i mot elever fra Hjortsberg og Låby. Ikke Gimle.

Rødsberg ungdomsskole:

Skolen tar nå i mot elever fra Berg og Os og noen fra Tistedal skole. I det nye forslaget vil Rødsberg ta i mot samtlige elever fra Berg, Os og Gimle, men ingen fra Tistedal.

Risum ungdomsskole:

Risum tar i dag mot elever fra Folkvang, Idd, Prestebakke og noen av elevene fra Tistedal skole. I det nye forslaget overtar de samtlige elever fra Tistedal skole. Ellers ingen endringer.

Du kan komme med innspill

Dersom du har innspill eller innvendinger til Halden kommunes forslag, kan du sende inn dine kommentarer til postmottak@halden.kommune.no innen 31. oktober 2017.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags