Gå til sidens hovedinnhold

– Kan love full gass for ny skole på Idd

Artikkelen er over 6 år gammel

Planleggingen av Idd skole er noe forsinket, men i full gang.

I midten av november vil det foreligge en mulighetsstudie om nye Idd skole.

 – Derfra er det full fart forover, sier fungerende kommunalsjef Kent-Arne Andreassen.

Kommunestyret bevilget i årets budsjett 500.000 kroner til forprosjektering av skolen, og alt i mars og april behandlet hovedutvalg for undervisning og oppvekst prosjektet.

Ferdig høsten 2017

Likevel var det først 7. mai at kommunestyret fyrte av startskuddet, og i den omforente forslaget fra Roar Lund (H) og Elisabeth Giske (Ap) gikk det fram at prosjekteringen skulle være ferdig innen utgangen av august.

I vedtaket ble det også slått fast at penger til investering skal innarbeides i budsjettene for 2016 og 2017, slik at skolebygget «kan forsøkes ferdigstilt høsten 2017».

Noe forsinket

– Vi setter alt inn på å klare det, men er noen måneder forsinket. Det skyldes i hovedsak at forstudien måtte legges ut på anbud, og at det skjedde like før sommerferien.

– Da er det erfaringsmessig tyngre å få inn anbud, sier Andreassen.

– Men oppdraget er gitt, og vi er lovet at mulighetsstudien skal være klar i midten av november. Forhåpentlig kan vi få behandlet den innen utgangen av året, og da blir det «full gass» på nyåret, legger han til.

Ser på skoletomta

– En mulighetsstudie skal først og fremst se på de mulighetene vi har for å kunne utnytte den tiltenkte skoletomta på Risum.

Vi skal tross alt bygge en skole som skal ha opp til 600 elever fra dagens Idd skole og fra Folkvang, sier Andreassen.

– Når denne mulighetsstudien foreligger, vil det bli oppnevnt ulike grupper som skal være med i prosessen videre.

De kan bestå av representanter for ansatte, elever, foreldre, foreldreutvalgene ved skolene, det kommunale foreldreutvalget, organisasjoner og andre, sier Andreassen.

Idd skole

  • Ble første gang vedtatt bygd på tomta til Øberg skole høsten 2011.
  • Etter valget samme høst ble byggingen utsatt, og i stedet kastet den nye posisjonen øynene på Risum VG. skoles bygninger.
  • Man ble tilbudt disse, men til en pris som ikke ville gjøre skoleprosjektet lønnsomt.
  • I stedet kastet man øynene på ledige, kommunale tomtearealer ved Risum ungdomsskole. Prosjektet ble samtidig del av den nye skolestrukturplanen.
  • I budsjettet for 2015 ble det bevilget 500.000 kroner til et forprosjekt, og 7. mai ga kommunestyret grønt lys for å sette i gang.

 

Kommentarer til denne saken