Ble mobbet i barnehagen

Fokus på mobbing: Kirsti Eng hadde foredrag om mobbing onsdag kveld for foreldre og ansatte ved Skogkanten barnehage.

Fokus på mobbing: Kirsti Eng hadde foredrag om mobbing onsdag kveld for foreldre og ansatte ved Skogkanten barnehage.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hver gang gutten var ute og lekte ble det bråk. De voksne skjønte ikke hvorfor.

DEL

Sosionom Kirsti Eng får telefoner fra barnehager som ber om hjelp i forhold til mobbing i barnehagen.

Oppsøkte mobberne

Nylig holdt Kirsti Eng foredrag om dette for foreldre og ansatte ved Skogkanten barnehage.Der kom hun med et hjerteskjærende eksempel fra virkeligheten.

- En gutt ble mobbet. De voksne la merke til at hver gang gutten var ute og lekte, ble det alltid bråk. De forsto ikke hvorfor gutten gikk det samme stedet hvor bråket oppsto, men det viste seg etter hvert at gutten hadde laget en egen strategi. Han ville bli fort ferdig med å bli mobbet, derfor gikk han alltid direkte dit han visste mobberne var.

Hør på barna


– Det er svært viktig at barna føler de blir hørt i situasjoner hvor det foregår mobbing. Ta ungen din på alvor, poengterte hun.

- Folk lukket øra

– Da jeg begynte å snakke om mobbing i barnehagen, lukket folk øra. De ville ikke høre ordet en gang. For folk var det vanskelig og provoserende å snakke om, sa Kirsti Eng i begynnelsen av sitt foredrag «Se meg – Støtt meg, om mobbing i barnehage» gjennom Pedagogisk – Psykologisk Tjeneste.

Flere er interesserte
 

I dag har det å ta opp mobbing som et tema blitt mer akseptert.
– Nå merker jeg at flere foreldre er interesserte. Det er faktisk oftere at foreldre enn fagfolk tar tak og vil gjøre noe med mobbingen.
 

Kjennetegn på mobbing

Kirsti Eng fortalte om noen av kjennetegnene man kan se etter om man er redd sitt barn blir mobbet.
Hun forklarte for eksempel at dersom barnet ikke vil gå i barnehagen, om det isolerer seg og holder seg mye nær voksne så er dette noen av de generelle kjennetegnene.

- Ingen er født mobber
 

Hun sier at om det er situasjoner som kommer opp, bør man føre en dialog med de ansatte i barnehagen for å finne ut av problemet.
– Det er viktig å skape et trygt miljø. Det er ingen som er født mobber, da har det skjedd noe. Dette med mobbing bør tas tak i tidlig. Det er så mye lettere å forebygge mobbing når barna er små, sa Kirsti Eng.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken