Haldenser vil åpne flytende hotell på Skjærhalden

FLYTENDE HOTELL: På Hvaler er det planer for et flytende hotellprosjekt i Skjærhalden-området. Kommunestyret blir orientert om nye og store visjoner i sitt møte torsdag. (Bildemontasje: FB/Innfelt illustrasjon av det planlagte hotellet er hentet fra Byggfakta.no

FLYTENDE HOTELL: På Hvaler er det planer for et flytende hotellprosjekt i Skjærhalden-området. Kommunestyret blir orientert om nye og store visjoner i sitt møte torsdag. (Bildemontasje: FB/Innfelt illustrasjon av det planlagte hotellet er hentet fra Byggfakta.no

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På Hvaler er det planer for et flytende hotellprosjekt i Skjærhalden-området. Kommunestyret blir orientert om nye og store visjoner i sitt møte torsdag.

DEL

I møteinnkallingen  til kommunepolitikerne står det at Finn Selmer-Olsen skal orientere om  hotellutvikling på Skjærhalden.

Store visjoner

Etter det Fredriksstad Blad forstår, er det store visjoner. 

Ifølge en artikkel i Bygg Fakta samarbeider Finn Selmer-Olsen og Coastel Construction Corporation (CCC)  med entreprenørgiganten Skanska.

– Som start i en serie på flere enheter har vi valgt Skjærhalden som prioritert førsteprosjekt.  Vi ønsker nå endelig klarhet i  beste beliggenhet, slik at detaljprosjekteringen kan gjennomføres, sier  Finn Selmer-Olsen til FB.

Bygges på FMV

Selmer-Olsen  er foreløpig  forsiktig med å slippe ut for  mye informasjon, men han bekrefter at  det dreier seg  om et flytende  sjøhus-hotell.

Hotellet skal bygges opp med  betongkonstruksjon.  Det er snakk om å  utføre byggearbeidet i FMV-dokka.

– En av verdens ledende cruiseskipsarkitekter har vært med å utvikle sjøhushotellene våre.  Hotellene vil bli spesialutviklet for å passe til kystlandskapet, sier han.

Helårsdrift

På Hvaler har et hotell stått høyt på politikernes ønskeliste lenge.  Selmer-Olsen understreker at  de jobber med et hotell  basert på helårsdrift.

– I underetasjen ser vi for oss et auditorium med plass til 150-225 personer.  Her kan det bli  foredragsvirksomhet, teater og mange andre muligheter. På overnattingssiden tenker vi oss  58 dobbeltrom, noe som kan justeres litt etter hvert, sier Selmer-Olsen.

Foreløpig  ønsker han ikke å være konkret på  hvor på Hvaler  det er tenkt at hotellet kan plasseres . 

Ikke første gang

Dette er ikke første gang Finn Selmer Olsen har hatt planer om å bygge et flytende hotell.

Allerede i 1986 presenterte han tegninger i Halden Arbeiderblad av det som skulle bli et flytende hotell som skulle ligge i Sauøysundet i Halden.

Den gang forble prosjektet på tankestadiet. Men konserndiretøren i Skanska har tro på Hvaler-prosjektet.

Spennende

– Vi har fulgt Selmer-Olsen og CCC helt siden starten, og har ikke tenkt å hoppe av. Dette er spennende, sier Steinar Myhre, konserndirektør for Skanskas samlede anleggsvirksomhet i Norge til Bygg Fakta.

Bygg Fakta skriver at Skanska har vært involvert fra prosjektets tidlige fase, vurdert og foreslått betongteknologi og gjennomføring. Myhre tror tiden er inne til å detaljprosjektere en idé han mener har svært stort potensiale.

 – Flytende betongkonstruksjoner er interessant for byutvikling og som fortettingsobjekt. Tiden har utvilsomt jobbet for CCC, mener han

- Kjempepositivt

 Ordfører Eivind N. Borge er positiv.

– Vi ble kontaktet før jul, og siden da har det gått fort. Et slik prosjekt vil bety veldig mye for  kommunen og stedsutviklingen på Skjærhalden. Det kan bli mye arbeidsplasser. Dette er kjempepositivt, slik jeg ser det, sier Eivind N. Borge.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags