– Dette er kanskje det råeste idrettsbygget jeg har sett

SPLITTER NYTT: Skihuset i Tistedalen Skianlegg ble offisielt åpnet onsdag kveld.

SPLITTER NYTT: Skihuset i Tistedalen Skianlegg ble offisielt åpnet onsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kveld viste TFL fram sitt splitter nye tilskudd til Tistedalen Skianlegg.

DEL

Mange hadde tatt turen da Tistedalen Friluftslag inviterte til åpningen av sitt nye skihus onsdag kveld. Det hele startet med en symbolsk overrekkelse av nøkkel til TFL-leder Terje Jensen.

– Det er mange å takke. Det har vært mye positivitet rundt dette anlegget, og jeg er veldig glad for å være leder i et styre som har sagt ja til det meste, sa Jensen til de frammøtte.

På dugnad

Anlegget på Erte ble startet opp i 2002 som kunstsnøanlegg, med en liten løype på 700 meter. Det var et samarbeid mellom fem klubber i Halden (TTIF, TFL, Berg IL, Gime IF og Halden Skiklubb). I 2011 overtok TFL ansvaret. I dag består anlegget av en to kilometer lang asfaltert trasé og et splitter nytt skihus.

– Dugnadsånden er helt fantastisk! Det er helt utrolig hva medlemmene har klart å få til. Hele året. Hver tirsdag møtes «gubbegjengen» her, klipper gresset om sommeren og prøver å lage snø om vinteren. Jeg er veldig glad for at vi nå har kommet til veis ende med skianlegget, fortsatte Jensen, til stor applaus.

NØKKEL OG BLOMSTER: Olav Stokkeland (tv) overleverte den symbolske nøkkelen til TFL-leder Terje Jensen.

NØKKEL OG BLOMSTER: Olav Stokkeland (tv) overleverte den symbolske nøkkelen til TFL-leder Terje Jensen. Foto:

– Råeste jeg har sett

Det vanket både gratulasjoner og blomster, og ikke minst, lovord. Blant annet fra Norges Skiforbund, fylkeskommunen, Halden kommune og flere bidragsytere. Også ordføreren var på plass.

– Jeg tror ikke det finnes maken til dugnadsjobbing i hele landet. Jeg har hatt gleden av å gå en del på rulleski her selv, og har sett folk som har holdt på her hver gang. Nå håper jeg mange bruker anlegget, og at vi får enda flere kretsmestere på ski. Dette er kanskje det råeste idrettsbygget jeg har sett noen gang, sa ordfører Thor Edquist.

Skaper stolthet

Arbeidet med skihuset startet for halvannet år siden. Og i dag pryder en moderne, trekantet bygning skianlegget på Erte.

– Målet var å bygge noe som vi var stolte av, og som sponsorer hadde lyst til å bidra til. Det synes jeg vi har fått til, sier leder av byggekomiteen, Olav Stokkeland.

– Det var viktig at bygningen ikke skulle erstatte Ertehytta, men heller være et treningsanlegg. Vi har to garderober, handikaptoaletter, treningssal med diverse apparater, kiosk og tidtakerrom i annen etasje. Vi håper at dette skal gi økt aktivitet i anlegget, forteller Stokkeland.

Etter den offisielle åpningen ble det servert kaker, og klubben og fylkets unge lovende fikk vist seg fram i rulleskiløypene. Løypetraseen i Tistedalen Skianlegg er for øvrig til fri bruk, både sommer og vinter, men det er kun medlemmer av TFL som har tilgang til skihuset.

Artikkeltags