Gå til sidens hovedinnhold

Skal du reise med tog på Østfoldbanen i sommer? Da bør du lese dette

Artikkelen er over 1 år gammel

Nye og gamle spor skal kobles sammen i Follobanen-prosjektet. Det påvirker reisetiden, avgangstider og antall avganger gjennom Østold i sommerukene.

I seks uker fra natt til lørdag 27. juni skal Bane NOR gjennomføre planlagt arbeid på Østfoldbanen.

Les mer om prosjektet på Bane NORs sider.

Blant annet skal Follobanen-prosjektet koble sammen nye og gamle spor ved Oslo S og Ski stasjon, og det blir omfattende fornyelse og vedlikehold blant annet mellom Oslo S og Ski.

En uke med saktekjøring

Vy setter opp alternativ transport mellom Oslo S og Rygge mens togene kommer til å gå fram og tilbake mellom Halden og Rygge. Togene til Göteborg er innstilt inntil videre på grunn av koronapandemien.

Den første uka etter at arbeidene er avsluttet, fra mandag 10. august til og med fredag 14. august, blir det saktekjøring mellom Oslo S og Ski. Dette for at skinnene skal «sette seg».

– Reisende må regne med forsinkelser på 10-15 minutter. I tillegg innstilles ekstraavgangene i rushtida, opplyser Bane NOR.

Sjekk rutetabellen

Det bidrar til å lette på trafikken at arbeidene på Østfoldbanen starter en uke senere i år. Arbeidene varer lenger ut i august, samt at det er saktekjøring etter avsluttede arbeider. Dette kan gi utfordringer i august når ferien er over og mange skal tilbake til jobb.

For reisende i Østfold, innebærer dette at det er forsinkelser og innstillinger i togtrafikken til og med uke 33 (10–14. august).

Bane NOR oppfordrer de reisende om å beregne ekstra tid til bytte mellom buss og tog samt at buss kan bruke lengre tid (antatt 30-60 minutter) enn det toget normalt bruker.

Man må også være oppmerksom på at bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid. Togene kjører til oppsatt avgangstid.

Bussen går 20 minutter før

Slik reiser du med regiontog på Østfoldbanen fra 27. juni til og med 9. august:

  • R20 kjøres mellom Rygge–Halden.
  • Det kjøres buss Oslo S–Rygge. Bussene får 20 minutter tidligere avgang fra Oslo S, Ski og Moss enn togets ordinære avgangstid.
  • På grunn av korona og reiserestriksjoner kjører det per 20. mai ikke tog mellom Halden og Gøteborg. Vy avventer nærmere reiseråd for sommeren og kommer tilbake med informasjon om tilbudet på strekningen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.