(Sarpsborg Arbeiderblad)

Det var på det siste styremøtet før ferien at vedtaket ble gjort. Bompengestriden er nå i ferd med å rive partiet i filler, og fredag kunne VG fortelle at Fremskrittspartiet har innkalt til ekstraordinært landsstyremøte på mandag der resultat kan bli at partiet går ut av regjeringen.

Grasrotopprør

På Fremskrittspartiets landsmøte i mai ble det enstemmig vedtatt at de gikk inn for å bruke 100 milliarder kroner fra oljefondet til å betale ned bompengeprosjektene i landet. En tid etter landsmøtet ble det innkalt til landsstyremøte der vedtaket ble at en skulle gå i forhandlinger med de andre regjeringspartiene om dette. Det har skapt et grasrotopprør i Fremskrittspartiet fordi en i forhandlinger med de andre regjeringspartiene møter et Venstre som ikke er villig til å gi noe som helst.

 

Uønsket

I Sarpsborg har det konkret før til at Fremskrittspartiets styre har erklært partileder Siv Jensen som uønsket under valgkampen.

– Det var et enstemmig styre i Sarpsborg Fremskrittsparti som vedtok at partileder Siv Jensen ikke bør komme til Sarpsborg under valgkampen. Dette sier litt om hva som skjer på grasrota i partiet. Det er et resultat av bompengeopprøret, sier Fremskrittspartiets gruppeleder i bystyret, Stein Erik Westlie.

Ikke for sent

Opprettelsen av partiet Folkeaksjonen Nei til mer bompenger – bompengepartiet – som stiller liste til kommunevalget i flere byer, har rammet oppslutningen rundt Fremskrittspartiet hardt.

– Det skulle ikke ha vært grunnlag for opprettelsen av dette partiet. Bompengesaken skulle ha vært vår sak. Men det er ennå ikke for sent. Hvis vi går ut av regjeringen, tror jeg at vi kan øke oppslutningen til Fremskrittspartiet med tre prosent, sier Westlie til Sarpsborg Arbeiderblad.

Trist

– Det er trist og beklagelig at Sarpsborg Frp ikke ønsker besøk av partileder Siv Jensen under årets valgkamp. Men det har ikke vært planlagt noe besøk til Sarpsborg, derfor har det heller ikke vært noen problemstilling i partiet. Partiet sentralt har ikke vært kjent med vedtaket i Sarpsborg Frp, men jeg som fylkesleder i Viken har kjent til det i 14 dager, sier fylkesleder i Viken Fremskrittsparti, Liv Gustavsen, til Sarpsborg Arbeiderblad.