Acres Wild brygget god pop fredag kveld

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Haldengitarist (og sanger) Simen Følstad Nilsen hadde en kjapp stop-over i hjembyen fredag kveld med sitt «andre» band, Acres Wild. Presset innimellom to showcaser under by:larm for hans pt. mest profilerte virksomhet, duoen Aiming for Enrike.

DEL

I løpet av våren kommer både Acres Wild og Aiming for Enrike med plater, førstnevnte med en haldeninnspilt EP og sistnevnte med fullt album på plateselskapet Name Music, også utgivere av den amerikanske haldenvennen Luke Elliots debutalbum. (En forsmak på Aiming for Enrikes plate er ute i form av singelen «Newspeak», https://www.youtube.com/watch?v=Mzjt99EdaMU).

Acres Wild har to EPer på merittlista, «Aviate» og «The Prophecies of Skeeter Davis», utgitt i 2013 og 2015. (Faktaboks; Skeeter Davis var en amerikansk countrysangerinne som døde i 2004, i en periode gift med Joey Spampinato, ansett som verdens beste rockbassist i kultbandet NRBQ).

Acres Wild er et powerpop band med kledelig ironisk distanse til sin egen eksistens som såkalt «indieband». Der vokalistjobben deles mellom Magnus Lefsaker og Følstad Nilsen.

Fredag serverte de et tight sett der det kom tydelig frem at alle de fem musikerne kan sakene sine svært godt.

Som ofte er tilfelle med denne typen rockmusikk hører vi ekko av tidenes største absolutte kultband, amerikanske Big Star, memphisbandet som brakk nakken i et forsøk på å fusjonere beatlespop med sørstatssoul.

Men her er også, muligens utilsiktede, innflytelse fra smart engelsk punk/ postpunk som XTC, spesielt i Følstads sang «Just a boy who dosen´t go to work».

En sang var etter sigende skrevet av keyboardist Bendik Baksaas på toget ned til Halden fra Oslo. Uansett låt den som om Acres Wild skulle ha hatt den på spillelista lenge.

Under veis fikk vi, mener jeg, bandets nye singel, «Line of Sight» og en som ble beskrevet av Lefsaker som «en flau en». Med et for (?) personlig tekstmessig innhold.

Lyden på Bryggerhuset satt som et skudd fredag, ingen grunn til å rødme hverken på scena eller blant familie og venner som satt ringside.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags