Gå til sidens hovedinnhold

Silje (18) med etappeseier i Irland

Artikkelen er over 1 år gammel

Silje Mathisen (18) klinket til på den nest siste etappen av det irske etapperittet Ras na Mban, der også Elise Marie Olsen (18) kjørte meget bra.

Det irske seniorrittet Ras Na mBan var på seks etapper over fem dager, med over 400 kilometer sykling til sammen. Det var 103 damer til start fra mange ulike nasjoner.

Spurtet til seier

Det har vært varierende terreng på etappene, slik at alle har fått sine muligheter til å vise hva de er gode for.

– Det har vært en super uke med masse god felttrening. Kjennes som toppformen begynner å nærme seg, og det kjennes godt etter en trøblete sesong, sier Silje Mathisen.

Hun vant den siste etappen søndag kveld.

– Det hele toppet seg da jeg vant etappen i går. Det var 89,3 km med to harde bakker underveis. Det samlet seg etter toppen og ble et hardt ritt med masse støting. Jeg skjønte at det kom til å ende med massespurt, og snakket derfor med lagkameratene. Planen var at vi skulle holde oss samlet og foran i feltet, og jeg skulle først inn i siste sving! Det klarte vi, og endte med trippelt norsk. Fin avslutning på en morsom uke!

Håper på VM-plass

Også for junior-VM-aktuelle Elise Olsen ble det et fint etapperitt.

 

– Det har vært en super uke, og vi har jobbet bra som et lag! På andre etappe kom jeg av gårde i et brudd, og fikk 9. plass i en knallhard løype. Lå an til en topp 10 plassering gjennom hele uka, men på femte etappe var det noen som kjørte inn i meg og bakhjulet mitt løsnet. Dessverre kjente jeg det litt i hofta, og fant ut at det beste var å stå over siste etappe. Vil være klar til et eventuelt VM, sier Olsen.

Ann Helen måtte dra hjem etter første etappe grunnet sykdom.

Kommentarer til denne saken