Slik vil rådmannen spare penger i SFO

SVEKKET TILBUD: Rådmannen ønsker å spare penger på SFO-tilbudet i Halden ved å begrense valgfriheten, ha flere barn per voksne og kutte ut servering av varm mat.

SVEKKET TILBUD: Rådmannen ønsker å spare penger på SFO-tilbudet i Halden ved å begrense valgfriheten, ha flere barn per voksne og kutte ut servering av varm mat. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rådmannen foreslår å kutte ut varm mat, ha færre voksne på jobb og innskrenke fleksibiliteten for å kutte kostnader på skolefritidsordningen i Halden.

DEL

I juni var saken oppe til behandling i hovedutvalget for undervisning og oppvekst, og i etterkant har rådmannens forslag blitt sendt ut på høring. Det var nettstedet kandusi.no som først omtalte saken i går.

Totalt skal det kuttes fire millioner i SFO i 2016.

Vil kutte halv plass

I dag er det mulig å velge full plass, 75 prosent eller 50 prosent i SFO, som er et tilbud til byens 1. til 4.-klassinger.

Rådmann Roar Vevelstad foreslår nå å kutte ut tilbudet om halv plass.

Færre voksne

I tillegg vil han øke antall barn per voksne fra 15 til 18 og kutte ut varm mat. Til tross for at maten dekkes inn via matpenger, så må SFO bruke voksenressurser til å lage den.

I høringsnotatet påpekes det også at kommunen kan spare 68.800 kroner pluss sosiale utgifter dersom de fjerner kravet om at daglig leder for SFO skal ha førskole eller lærerutdanning fra høyskolenivå.

Rådmannen vil fjerne utdanningskrav

Majoriteten i arbeidsgruppen i kommunen som har jobbet med høringsforslaget, anser det som viktig at daglig leder innehar høyskolekompetanse.

Det rådet lytter derimot ikke rådmann Roar Vevelstad til. I sitt forslag ønsker han å la det være opp til hver enkelt rektor om de vil ansette en daglig leder med pedagogisk høyskoleutdanning eller om de vil ansette en annen med relevant utdanning og erfaring.

Frist 30. september

Endringsforslagene er nå ute på høring og fristen for å komme med svar på høringen er satt til 30. september.

Så vil saken politisk behandles først i hovedutvalget for undervisning og oppvekst og så endelig i kommunestyret.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags