Selger Bryggerhuset Nord

For ett år siden pusset Hanne Følstad og mannen opp Bryggerhuset Nord for 300.000 kroner. Nå har de fått nye pålegg og vil selge bygget på Nordsiden. Men inntil videre drives stedet videre som normalt.

For ett år siden pusset Hanne Følstad og mannen opp Bryggerhuset Nord for 300.000 kroner. Nå har de fått nye pålegg og vil selge bygget på Nordsiden. Men inntil videre drives stedet videre som normalt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

På grunn av nye pålegg fra Halden kommune gir Hanne Følstad opp Bryggerhuset på Nordsiden.

DEL

I løpet av noen dager vil lokalene bli lagt ut for salg.

Pusset opp for 300.000

– Vi pusset opp for 300.000 kroner etter å ha fått pålegg om blant annet brannsikringstiltak i fjor. Nå har vi fått beskjed om at det må investeres ytterligere. Da kan vi rett og slett ikke drive her lenger, sier Følstad.

I 2008 startet hun og ektemannen opp Bryggerhuset i lokalene rett ved siden av Halden storsenter. Men nå vil de konsentrere seg om driften av Bryggerhuset Syd i HA-bygget på Sydsiden.

Suksess på Sydsiden

– Der går det helt strålende. I tillegg holder vi til i et nytt bygg der alt er veldig godt tilrettelagt, sier Følstad.

På grunn av suksessen på Sydsiden var det ingen tøff beslutning å legge ned virksomheten på Nordsiden.

– Nei, dette er ikke trist. Og kanskje er det andre som vil drive kafé her videre. Men fornying av storsenteret og nye boliger i Os allé, så skjer det spennende ting også på denne siden av byen, sier Følstad.

- En veldig hyggelig del av driften

I tillegg til café og restaurantdrift har Bryggerhuset Syd den siste tiden også blitt en av byens mest populær konsertarrangører.

- Det er en veldig hyggelig del av driften, men det er ikke slik at vi har satset så mye på dette. Det er veldig mange som vil spille og som stadig kontakter oss. De spiller for døra, det eneste vi garanterer dem er at de ikke skal tape penger på konserten, forteller Følstad.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.