Onsdag kveld sendte Halden kommune ut pressemelding om smittesituasjonen i Halden.

- Det er registrert 6 nye smittetilfeller i Halden i dag. Fire av disse er nærkontakt med tidligere smittede. To av disse har foreløpig ukjent smittevei, står det i pressemeldingen.

Smitte på Hjortsberg

Sent onsdag kveld sendte Hjortsberg skole ut informasjon til foresatte til elever på 4. og 1. trinn om at trinnene er satt i karantene.

4. trinn er satt i karantene fra og med torsdag 26. november til og med mandag 30. november fordi det er påvist koronasmitte hos en elev. Skolen anbefaler i tillegg alle elever på 4. trinn på Hjortsberg om å teste seg.

– Dersom barna får symptomer på smitte i karanteneperioden, skal HELE husstanden i karantene fram til det foreligger negativt prøvesvar, opplyser Hjortsberg skole på sine hjemmesider.

1. trinn er satt i en såkalt foreløpig karantene. Der er det ikke påvist koronavirus blant elevene, men det er påvist koronasmitte i nær familie til en elev på trinnet. For å være på den sikre siden har kommuneoverlegen besluttet at 1. trinn ved Hjortsberg skal være i karantene torsdag og fredag denne uken inntil prøvesvar foreligger.

Smitte på Gimle

Også ved Gimle skole er to trinn satt i karantene. Det er påvist smitte hos en elev på 4. trinn også der. Dermed er alle elever og ansatte på 4. trinn satt i karantene og anbefales å teste seg for koronavirus.

Eleven som er smittet regnes som en nærkontakt til en elev på 5. trinn. Derfor er også hele 5. trinn satt i foreløpig karantene inntil det foreligger prøvesvar for eleven i femteklasse som har hatt nærkontakt med den smittede eleven på 4. trinn.

Smitte på Halden vgs

Også ved Halden videregående skole på Porsnes har status blitt oppdatert. En elev ved Idrettsfag vg3 er bekreftet smittet, og dermed er en klasse og en lærer satt i karantene til og med 30. november.

Det er nå 129 personer hjemmehørende i Halden som har testet positivt for koronavirus siden pandemien startet.

Anbefaler bruk av munnbind i Halden

– Før gjerne dagbok over nærkontaktene dine