Seks haldensere smittet av koronaviruset:– Dette er en alvorlig utvikling

Kun en av disse har kjent smittevei.

DEL

Seks haldensere er smittet av koronaviruset. Kun en av disse har kjent smittevei.

– Dette er en alvorlig utvikling, skriver kommuneoverlegen i en pressemelding fra Halden kommune.

I løpet av fredagen er det registrert seks nye tilfeller av koronasmitte i Halden. To personer er nærkontakter med en og samme tidligere smittet som har ukjent smitteopphav. De fire andre smittede har ingen relasjoner til hverandre. Det er kun en av de seks personene som har kjent smittevei.

– Det er bekymringsfullt at vi nå får så mange smittede uten at vi vet hvor de er smittet. Det er også en ny situasjon at personer fra så mange uavhengige miljøer er smittet samtidig. Dette bør være et tydelig signal om alle i Halden nå må holde avstand til andre og redusere antall nærkontakter, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

En av personene som er bekreftet smittet fredag, er elev ved Halden videregående skole avdeling Porsnes. Som følge av dette er elever i en klasse på tredjetrinn og to programfaggrupper satt i karantene. I tillegg er fire ansatte ved Halden videregående skole i karantene.

– Vi samarbeider godt med Halden videregående skole om smittesporingen. Dette arbeidet vil pågå videre gjennom helgen, sier kommuneoverlegen.

Det er nå 99 personer hjemmehørende i Halden som har testet positivt for koronavirus siden pandemien startet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken