(Sarpsborg Arbeiderblad) - Det har gått over all forventning. Responsen har vært meget god, konstaterer daglig leder, Tonje Hagen-Vitting, overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Haldenserne angrer ikke på at de kastet seg inn i Sarpsborg-markedet hvor lokale aktører som Skoglund, Paulsen, Butterfly og Jenseg mer eller mindre har vært enerådende i en årrekke. Men så er Motz også en ekte håndverksbaker med en historie tilbake i 1933.

Bakt i gammel steinovn

Det har tydeligvis sarpingene merket seg. Brød og konditorvarene, som blir fraktet tidlig om morgenen til utsalget i gågata, er bakt i den originale steinovnen fra samme år som bedriften ble etablert.

- Vi får gode tilbakemeldinger fra kundene. I løpet av den korte tiden vi har vært her i Sarpsborg har vi fått mange faste kunder som vi er på fornavn med. Det har tydeligvis vært et behov for en slik virksomhet også i denne delen av gågata, hevder Tonje Hagen-Vitting.

Overtok urmakerbutik

Motz valgte altså Sarpsborg som det første stedet for en etablering utenfor festningsbyen. Ledelsen var kjappe til å sikre seg lokalet etter at urmaker Karlsøen la inn årene på forsommeren i fjor.

Tonje Hagen-Vitting fra Tindlund ble hentet inn som daglig leder. Selv er hun mer eller mindre oppvokst i et bakeri drevet av hennes far, Tommy Vitting.

- Det er en fordel å sitte med førstehånds kunnskap om bransjen. Dessuten trives jeg bak disken med å betjene kundene. Enten om de tar med seg varene eller om de setter seg ned ved en av sitteplassene inne i lokalet eller utendørs. Disse plassene blir nok mer attraktive etter hvert som det blir varmere i lufta.

Ringte etter forsyninger to ganger

Tone Hagen-Vitting opplever at ingen dager er like. I starten av året merket hun at kundene var forsiktige med søtsaker som kaker og winerbrød, men den perioden er over.

At sarpingene har oppdaget varene fra Halden-bedriften, fikk hun et godt eksempel på forrige lørdag.

- Da var det så stor pågang at jeg måtte ringe etter forsyninger to ganger i løpet av kort tid. Utsalgene i Halden ble mer eller mindre støvsugd for brød og kaker til ventende sarpingene, humrer daglig leder.

Motz ekspanderer. Ikke bare i Sarpsborg. På hjemmebane er det også satset på nye utsalg. Blant annet i samarbeid med Spenst. Samlet har kjeden nå fem egne butikker.