Gå til sidens hovedinnhold

Sanne kom hjem til jul

Sammen med Dennis Storhøi, Mathilde Halstensen, pappa Henning og et knippe dyktige musikere sørget Sanne Kvitnes for at julestemningen inntok Fredrikshalds teater onsdag kveld.

Artikkelen er over 4 år gammel

– Dette er en sang jeg har hørt jevnlig i en bitte liten leilighet i London og lengtet hjem, åpnet Sanne Kvitnes med, og slo an tonen med den vakre «I wanna go home for christmas».

Lukten av jul

Og hjem til jul kom hun, Sanne Kvitnes.

– Det er veldig deilig å å være hjemme igjen, og spesielt å være tilabke i Fredrikshalds teater. Dette var vår siste konsert, etter tre fullsatte hus i Fredrikstad, sa hun til HA etter konserten.

  • Se video fra konserten her:

    Julekonsert

Fullsatt var det også i teateret onsdag.

Det er noe helt spesielt med julestemningen i Fredrikshalds Teater, når man ser et enkelt tre pyntet midt i kulissegata fra gamle Halden på teaterscenen. Så også for Kvitnes.

– Bare lukta da jeg kom inn i teateret i dag. Det luktet jul, for sånn luktet det jeg var med i juleselskapet her som barn, sa hun.

Under konserten fikk folk høre alt fra tradisjonelle julesanger som «White christmas» til sanger man kanskje ikke forbinder med jul, men som likevel er stemningsfulle. Slik som den vakre avslutningssangen «Eg saknar fjella».

Stolt av pappa

Sanne selv var veldig fornøyd etterpå og roste også pappa Kvitnes.

 

– Jeg er veldig stolt som får arbeide med så utrolig flinke og hyggelige folk! Det var også veldig morsomt å få med pappa på dette, spesielt med tanke på at jeg fikk bestemme reportoaret hans.

– Morsomt å putte han litt utenfor komfortsonen! Men han imponerte, og jeg er veldig stolt av han, smilte hun.

Juleevangeliet på østfoldsk

Dennis Storhøi bandt det hele sammen med en blanding av skjemt og alvor. Juleevangeliet på kav østfoldialekt hvor den «nyfødte ungen ble plassert i forkassa» var helt herlig og framkalte gapskratt blant publikum. Samtidig var versjonen helt bibeltro. Genialt.

 

Pappa Henning Kvitnes bidro blant annet med «Harde tider» fra juleplata han spilte inn sammen med koret fra Botsen.

Dyktige musikere

Imponerte gjorde også Mathilde Halstensen, som blant annet bidro med sang fra årets NRK-julekalender.

Hennes far Bjørn Halstensen var for øvrig kveldens kapellmester.

 

– Det er alltid en ære å dele scenen med Dennis og Bjørn - to helt fantastiske mennesker. Og utrolig spennende å jobbe med strykekvartetten! De er ekstremt dyktige musikere og vakre sjeler, som jeg håper å få jobbe mer med i fremtiden, sa Sanne Kvitnes.

Lady og landstrykeren

Sanne la ikke skjul på at mange av sangene var hentet fra ulike julefilmer, et mønster hun først ble klar over da de spilte den første julekonserten.

For undertegnede var kveldens høydepunkt da de framførte Bella Notte fra Lady og landstrykeren.

 

Først i en humoristisk versjon med Storhøi og Henning Kvitnes som de to klønete italienske kelnerne, men så dro de til med en flott og mektig versjon av samme sang. Da ble det virkelig jul i teateret.

Det var smekk fullt i teateret onsdag kveld.

Kommentarer til denne saken