Halden Sanitetsforening har en guttegruppe med seks, og en jentegruppe med sju medlemmer.

Utvikling

Hovedmålet til Sanitetsforeningen er å hjelpe andre. Det er nettopp derfor de bestemte seg for å starte opp grupper som skulle hjelpe barn å bli mer sosiale.

Marie Herrebrøden var leder i Sanitetsforeningen i åtte år. Hun kunne fortelle at det var svært givende å se utviklingen ungdommene hadde fra den første gangen de møttes.

– Det er veldig gøy å se hvor mye vi har bidratt til at ungdommene har utviklet seg og blitt en bedre versjon av seg selv, sier hun.

Jentegruppa

Jentegruppa startet opp for 3 år siden. De samles en gang i uka, og varierer mellom teori og fysiske aktiviteter. Det første året var gruppa bestående av 7. klasseelever, mens i år har det vært elever fra 8.–10. klasse.

I teoridelen jentene blir tilbudt lærer de mye viktig om ulike temaer som for eksempel vennskap, selvtillit, selvfølelse og sosiale medier. De fysiske aktivitetene går ut på å være fysisk aktive og sosiale på samme tid. De har for eksempel gått tur i festningen på kvelden med hodelykter, spilt spill og mye mer.

– Vi ser veldig stor forskjell på jentene fra de begynte her til når vi blir kjent med de, sier Ellen Molteberg. Det er hun og Anne-Mette Strand som har hovedansvaret for jentegruppa.

Guttegruppa

Dette var det første året Sanitetsforeningen har tilbydd guttene dette tilbudet.

De samles, i likhet med jentene, én gang i uka, men de har bare fysiske aktiviteter og mat.

– Vi samles hver onsdag. Hver gang vi er sammen så spiser vi, og driver med ulike aktiviteter, forklarer Tone Aabol. Det er hun og mannen som tok ansvar for å starte denne gruppa etter foreningen hadde hatt stor suksess med jentegruppa.

Også hun kunne fortelle at det var svært givende å se hvordan gutta utviklet seg gjennom dette året.

Bidrar flere steder

Sanitetsforeningen driver med mye veldedig arbeid på mange forskjellige steder.

Arbeidet er mye relatert til helse, særlig kvinnehelse. De støtter ulik forskning og de bidrar på Hjørgunn Gård og Behandlingssenter i Fredrikstad.

– Vi hjelper folk i alle aldre, både barn, unge, voksne og eldre, forteller Inger Lund Olsen.

Pusset opp

I 2018 fikk Sanitetsforeningen 250.000 kroner av Sparebank 1 Stiftelsen. De pengene, sammen med deres egne inntekter fra solgte fastelavnsris, julemessa og maiblomsten, gikk med på å bygge nytt inngangsparti og til å pusse opp både gang og toaletter.

Senere har foreningen fått ytterligere 300.000 kroner av Sparebankstiftelsen for å pusse opp selskapslokale de leier ut, og rommene som blir brukt av ungdomsgruppene.

Har du eller dine barn lyst til å bli delta i guttegruppa eller jentegruppa? Kontakt Sanitetsforeningen ved å sende en melding til en av disse damene:

Anne-Mette Strand, Ellen Molteberg, Tone Aabol, Inger Lund Olsen og Marie Herrebrøden.