Kirkens Bymisjon og Ekstra Giverglede fikk 20.000 kroner hver, og overskuddet fra Sammen for Halden kommer godt med til begge organisasjonenes ungdomsklubber. 

– En flott gave

– Det er jo fantastisk! Dette er en virkelig flott gave som vi er veldig takknemlige for, sier Trond Henriksen i Kirkens Bymisjon til HA.

– Vi i Kirkens Bymisjon i Halden er overveldet over alle gavene vi har fått den siste tiden, og mye av pengene er øremerket ungdomsprosjektet, forteller han.

Trond Henriksen skryter av haldensernes medmenneskelighet.

– Det er så mye omsorg og medmenneskelighet i haldensere at det bare er moro å jobbe i Bymisjonen. Tenk neste år, da har vi TV-aksjonen og det vil styrke oss over hele landet, tror Trond Henriksen.

 

– Utrolig stolt av hva de får til

Mikaela Røstadli Dahl som er leder av Ungdomsamfundet i regi av Extra Giverglede, er veldig takknemlig for støtten:

– Trine Kristiansen og jeg er venninner fra gammelt av, og jeg er utrolig stolt av hva hun får til sammen med faren sin, Leif! Jeg er også veldig takknemlig for at Ungdomsamfundet får halvparten av overskuddet, forteller Røstadli Dahl som sier at pengene skal gå til en utflukt for ungdommene.

– Vi har fått inn flere forslag, alt fra aketur i festningen med grilling til Liseberg-tur. På nyåret skal vi bli enige om hva vi bruker pengene til, forteller hun.

Hjelpe i nærmiljøet

Blant dem som var med under Sammen for Haldens konsert i november, er BRA-Bandet, Stone Cold Fire, Malin Møller og Thore Pettersen.

Stiftelsen Sammen For Halden har til formål å samle inn penger til organisasjoner som jobber for å hjelpe mennesker som ikke har det så bra både i nærmiljøet og i Østfold.