- Studentsamskipnaden i Østfold har solgt eiendommen Violgt. 3 – Halden - Samfundet til Vestengveien Eiendomsutvikling AS. Studentsamskipnaden i Østfold er glad for at eiendommen kan videreutvikles av en ny eier, skriver Rita Hirsum Lystad i Studentsamskibnaden i Østfold i en pressemelding.

Det er Ståle Grandahl fra Sarpsborg som er daglig leder i eiendomsselskapet som har kjøpt Samfundet. Han driver også Grandahl bil i Sarpsborg.

Les også: Han ønsker å kjøpe Samfundet

Les også: - Flere er interessert i å kjøpe Samfundet

- Tror på Samfundet

- Vi har ingen konkrete planer med Samfundet, sier Klaus Grandahl på vegne av Vestengveien Eiendomsutvikling AS i Sarpsborg.

Men noe kulturhus blir det neppe...

Torsdag undertegnet Klaus Grandahl kontrakten, og det ærverdige gamle Arbeidersamfundet fikk ny eier etter at Studentsamskipnaden i Østfold solgte.

Utrede mer

- Hvilke planer har dere for Samfundet?

- Vi har ingen andre planer enn at dette er en flott bygning og en bygningsmasse vi må få gjort noe positivt med, svarer Klaus Grandahl i eiendomsutviklingsselskapet.

Han fortsetter: - Vi må utrede mer i forhold til hva vi skal bruke det til.

Kulturhus?

- Et kulturhus?

- Det har vi ikke tenkt å bygge. Men, vi har ingen konkrete planer med det. Det får vi nesten komme tilbake til. Vi er happy over at vi har overtatt en flott bygning. Nå skal vi se på mulighetene.

Kjøpesummen ønsker han ikke å si noe om.

Leiligheter?

- Tenker dere bolig/leiligheter?

- Vi har sett at det er en annen bruk nå. Vi må få noe kunnskap og innspill fra kommunen. Jeg føler meg litt ydmyk overfor huset. Vi må se på mulighetene og snakke med kommunen, mener Klaus Grandahl og forteller at de har holdt øye med Samfundet en periode.

- Det er synd at det forfaller. Nå skal vi fort inn for å få stoppet forfallet, sier Klaus Grandahl.

- Vi har veldig trua på det, sier Grandahl om kjøpet av Samfundet.

Om firmaet

I følge Brønnøysundregistrene har Vestengveien eiendomsutvikling AS som formål: Erverve, eie, utvikle, bebygge, leie ut og omsette fast eiendom og alt som herved står i forbindelse, inklusive å investere i selskaper med lignende formål. I tillegg inkluderer det salg av entreprenørtjenester
og byggeprosjekter i egenregi, samt kjøp og salg av biler.