Gå til sidens hovedinnhold

- Begynte å gråte foran Kong Harald

Artikkelen er over 6 år gammel

Da Safia Abdi Haase møtte Kong Harald ble hun rørt til tårer.

Som første innvandrerkvinne ble Safia Abdi Haase fra Halden tildelt St Olavs Orden - Ridder av 1. klasse i november i fjor.

LES OGSÅ: Her er Haldengalla-vinnerne

Alene med kongen

For en tid tilbake, 20. mars, var Safia Abdi Haase på slottet sammen med sin mann og sitt barnebarn. Hun var invitert slik at hun personlig kunne få takke kongen for tildelingen.

- Det var en stor opplevelse og jeg kommer til å ha den med meg hele livet, forteller Safia Abdi Hasse.

Verken mannen eller barnebarnet kunne være med da Safia takket kongen, de ventet i et rom ved siden av.

- Jeg var alene med kongen i 15 minutter i hans vakre kontor. Her er det flotte bøker i hele rommet, og han har suvenirer på kontorpulten. Vi satt ved bordet, og han hadde forberedt seg svært grundig. Det var nesten som om han kjente meg, forteller Safia som brast i tårer da kongen reiste seg fra stolen sin for å ta henne i mot.

- Behagelig

- Jeg ble svært rørt. Han spurte meg om hvordan jeg har jobbet mot vold mot kvinner og kvinners rett til et liv uten vold - og det å kunne beskytte kommende generasjoner, forteller Safia Abdi Haase.

- Han spurte meg også om hvordan jeg hadde blitt sykepleier. Kong Harald er så behagelig. Det var en fantastisk opplevelse for meg, og jeg er veldig takknemlig og glad, sier Safia Abdi Haase.

Sang for kongen

Safia Abdi Haase fikk lov til å lese et dikt og synge en sang for Kong Harald inne på kontoret hans.

- Jeg leste diktet mitt «Krig - hvorfor kom du?», og så sang jeg «Jo mere vi er sammen» som avslutning. Helt til slutt fikk jeg en klem av kongen. Det var helt fantastisk, og jeg vil aldri glemme det, sier Safia Adbi Haase.

Safia har i etterkant fått beskjed fra Kongehuset om at hun nok er den første som har sunget for kongen under mottagelse på Slottet i forbindelse med St. Olavs Orden.

Kommentarer til denne saken