– Vi er på vei til stedet nå. Meldingen vi har fått er at det dreier seg om brann i et området med lyng og gress på rundt 50 kvadratmeter.

– Noen snarrådige personer i nærheten skal ha forsøkt å slukke brannen. Mer informasjon enn det har jeg ikke for øyeblikket sier vaktleder Espen Stabell ved Øst 110-sentralen til HA rundt klokka 17:00

Oppdatert klokka 17:10

Brannsjef ved Halden Brannstasjon, Ole Christian Torgalsbøen, sier til HA at de som oppdaget brannen har gjort en kjempegod jobb.

– Brannen skal ha oppstått i et hogstfelt. De som oppdaget brannen skal nesten ha klart å slukke brannen på egen hånd. Vi er nå på vei for å kontrollere og etterslukke, sier brannsjefen til HA rundt klokka 17:10.

Oppdatert klokka 17:20

Halden Brannvesen er nå framme på stedet og Torgalsbøen kan fortelle om en brann som allerede var slukket da de kom fram.

– Brannen har antakelig oppstått ved at noen turgåere har kastet fra seg et eller annet. Dette er en fin anledning til å minne folk på at det begynner å bli tørt i skogen, selv om datoen ennå ikke viser 15. april.

Torgalsbøen sier at det er mellom 50 og 60 kvadratmeter som har brent.

– De som meldte inn brannen har gjort en kjempeinnsats. Personene klarte å slukke alt sammen, allerede før vi kom fram. Det er snakk om fire personer og de har allerede mottatt ros fra brannvesenet, sier Torgalsbøen.