Ordene tilhører to av Norges store partyartister, Petter "Katastrofe" Bjørklund Kristiansen og Fredrik "Freddy Kalas" Auke.

–  Vi lager festmusikk, så det passer jo perferkt på russetreff, sier de to.

– Er her for å feste

Det er ikke lenge til de skal på scenen. Flere tusen russ skal underholdes.

– Det er nok verdens mest takknemlige publikum. De er her for å feste, og vi sørger for partystemning, sier Kristiansen.

Han er på landstreff på Fredriksten for første gang mens Auke var her i fjor også.

– Dette er den jobben jeg gleder meg mest til, sier han.

Han var russ i 2010.

– Hvordan var russetida for deg?

– Akkurat som for dem her ute, sier han og ler.

– Ekstremt synd

Katastrofe var ikke russ, men han vet likevel godt hva det går ut på.

– April og mai er jo en eneste lang russetid for meg hvert år. Da spiller jeg for russen ved flere anledninger, og det er like moro hver gang. Jeg gleder meg alltid til å spille for dem, sier han.

Kalas og Katastrofe er klar over at en av fjorårets russejenter anmeldte en voldtekt, og at sikkerheten på landstreffet er bra for å hindre lignende eller andre alvorlige hendelser.

– Det er ekstremt synd at slike ting kan skje. Vi er her for å lage god stemning og bidrar med musikk fra scenen. Hvis noen vil gjøre noe dritt når de er her, så kan ikke jeg gjøre noe med det fra scenen, sier Katastrofe.

– Hørt om treffet i Halden

Når de spiller for russen, slippes mange hemninger løs. Katastrofe og Kalas får energi av responsen fra det feststemte punlikummet sitt.

– Når man er russ, er alt lov. Man gir bare jernet og bryr seg ikke så mye om konsekvensene og hva som skjer etterpå. De er "klikk" fra vi går på scenen og til vi er ferdige, sier Kalas.

– Landstreffet her i Halden har vi hørt mye om på andre steder vi har spilt, og det har jo vokst seg veldig stort på den korte tida de har holdt på. Å få spille her, setter vi pris på. Dette er den desidert beste jobben vi har, sier Katrastrofe.

– Og det er skikkelig bra lyd og lys. De bruker ikke småpenger på dette, de som arrangerer, avslutter Kalas.