Gå til sidens hovedinnhold

– Politiet aksjonerer mot russe-sex

Artikkelen er over 6 år gammel

– I år kommer vi ikke til å tolerere sex, sier politiets ordenssjef Inge Jensen foran helgenes russelandstreff.

Når minst 7.000 russ møtes på Fredriksten festning i Halden denne helgen, vil de være omgitt av rundt 70 par kritiske blikk, fra Røde Kors, natteravner, Østfoldpolitiet og et vaktselskap, som også har montert overvåkningskamera.

LES OGSÅ: Snart inntar 8000 russ festningen

– Vil gripe inn

Fredrikstadpolitiets ordenssjef, Inge Jensen, vil sammen med fem-seks politifolk holde et spesielt øye med overdreven bruk av alkohol, og med seksuell aktivitet.

– Jeg var med på russetreffet også i fjor, og den type aktivitet som foregikk på plener og de mer mørklagte områdene, vil ikke bli tolerert i år, sier Jensen til FB.

– Som betyr at politiet vil gripe inn mot åpenlys, seksuell omgang?

– Ja, selv om dette er et lukket område, har vi bestemt oss for at vi ikke vil tolerere dette i år, sier ordenssjefen.

LES OGSÅ: Full krasj for årets russekull

Tas vare på i telt

Han er godt fornøyd med det samarbeid som både Røde Kors, natteravner, innleid vaktselskap og politiet har inngått, men er ikke komfortabel med måten overstadig berusede personer håndteres i et Røde Kors-telt inne på området.

 – De som er ute av stand til å ta vare på seg selv, blir hentet inn i et telt, og tatt vare på av personell fra Røde Kors. Politiet er ikke spesielt begeistret for denne løsningen, fordi ungdommene senere blir sendt ut i det samme området, og kan feste videre, sier ordenssjefen.

– Det er på tide å få gjort noe med russekullenes forhold til alkohol, mener Jensen.

– Politiet kommer til å ta initiativ for å starte det forebyggende arbeidet i første klasse i videregående skole. Vi må få bukt med den overdrevne alkoholbruken. Det er for mye flatfyll, mener ordenssjef Inge Jensen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.