– Politiet aksjonerer mot russe-sex

PASSES PÅ: I år vil politiet ikke tolerere russ som har sex inne på Fredriksten festning, når 4.500 samles til russelandstreff kommende helg.

PASSES PÅ: I år vil politiet ikke tolerere russ som har sex inne på Fredriksten festning, når 4.500 samles til russelandstreff kommende helg. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– I år kommer vi ikke til å tolerere sex, sier politiets ordenssjef Inge Jensen foran helgenes russelandstreff.

DEL

Når minst 7.000 russ møtes på Fredriksten festning i Halden denne helgen, vil de være omgitt av rundt 70 par kritiske blikk, fra Røde Kors, natteravner, Østfoldpolitiet og et vaktselskap, som også har montert overvåkningskamera.

LES OGSÅ: Snart inntar 8000 russ festningen

– Vil gripe inn

Fredrikstadpolitiets ordenssjef, Inge Jensen, vil sammen med fem-seks politifolk holde et spesielt øye med overdreven bruk av alkohol, og med seksuell aktivitet.

– Jeg var med på russetreffet også i fjor, og den type aktivitet som foregikk på plener og de mer mørklagte områdene, vil ikke bli tolerert i år, sier Jensen til FB.

– Som betyr at politiet vil gripe inn mot åpenlys, seksuell omgang?

– Ja, selv om dette er et lukket område, har vi bestemt oss for at vi ikke vil tolerere dette i år, sier ordenssjefen.

LES OGSÅ: Full krasj for årets russekull

Tas vare på i telt

Han er godt fornøyd med det samarbeid som både Røde Kors, natteravner, innleid vaktselskap og politiet har inngått, men er ikke komfortabel med måten overstadig berusede personer håndteres i et Røde Kors-telt inne på området.

 – De som er ute av stand til å ta vare på seg selv, blir hentet inn i et telt, og tatt vare på av personell fra Røde Kors. Politiet er ikke spesielt begeistret for denne løsningen, fordi ungdommene senere blir sendt ut i det samme området, og kan feste videre, sier ordenssjefen.

– Det er på tide å få gjort noe med russekullenes forhold til alkohol, mener Jensen.

– Politiet kommer til å ta initiativ for å starte det forebyggende arbeidet i første klasse i videregående skole. Vi må få bukt med den overdrevne alkoholbruken. Det er for mye flatfyll, mener ordenssjef Inge Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.