Gå til sidens hovedinnhold

Humor og nostalgi med Tisdærn

Artikkelen er over 6 år gammel

Tistedalens Musikforening inviterte lørdag til en konsert i Fredrikshalds Teater, hvor Humor og Nostalgi var tema.

Konserten som var delt opp i to deler hadde vakre klassiske stykker, men innblandet med humoristiske innslag.

Feirer med konsert

– Tistedalens Musikforening er i år 144 år, og 10.april er Halden 350 år. Da er jo vi nesten halvparten så gamle, så vi tjuvstarter litt på feiringen i Fredrikshalds Teater. Selv kaller vi oss Tisdærn-musikken, sier en representant fra orkesteret før konserten starter.

For at konserten ikke skulle høres veldig kjedelig ut med kun nostalgi, valgte orkesteret å kalle konserten for Humor og Nostalgi.

Komiker–innslag

Etter at orkesteret framførte sitt første stykke, dukket det opp en rar mann på scenen. Han fant en stol og et bord som var satt fram på scenen og satte seg ved siden av en radio. I det han trykket på radioknappen satte orkesteret i gang på ny.

Underveis i en av sangene hadde også orkesteret sine egne komiske innslag. Enkelte i orkesteret hadde fått på seg fine og fargerike partyhatter. Da reiste musikerne seg opp i tur og orden til publikums stadige overraskelse.

Orkesteret hadde som vanlig strålende og musikalske mesterverk til publikums og den rare mannens fryd.

Kaffe og kake–pause

Etter første akt var det på tide med litt kaffe og kake for enhver som måtte ønske. Inntektene som kommer inn fra pausesalget, går til klassetur for 9A på Risum Ungdomsskole.

Vi koser oss og er veldig glade for at vi kan få være her. Det er foreldrene i klassen som har laget kaker, sier klasse- og korpsforelder Jens Erik Langstrand.

Fornøyde publikummere

– Jeg har et barnebarn som skal på skoletur, og så tok jeg med meg en venninne, forteller Lise Bakke. Hun og venninna Grete Kristoffersen forteller at de koser seg veldig på konserten.

– Jeg har en sønn i korpset. Han er 31 år og gikk over til Tistedalens Musikforening etter at han var ferdig i Idd Skolemusikkorps, sier Hege Kjelvig.

Damene snakker fornøyd om konserten og er glade de tok turen. De har alle hørt korpset tidligere, men det er lenge siden.

– Det er så flott å høre musikken slik på denne måten, fortsetter Kristoffersen.

Kommentarer til denne saken