Noen ganger skal man lytte!

Barneskolen og ungdomsskolen i Halden sentrum skal samles i en ny storskole på Os-tomta. Montasjen viser Os skole (t.v. ) og Rødsberg ungdomsskole til høyre. Det er det flere som reagerer på.

Barneskolen og ungdomsskolen i Halden sentrum skal samles i en ny storskole på Os-tomta. Montasjen viser Os skole (t.v. ) og Rødsberg ungdomsskole til høyre. Det er det flere som reagerer på. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Linn Laupsa, ordførerkandidat for Ap, har hostet i votten.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Til HA sier hun at det ikke er sikkert at det er så smart å legge ned Rødsberg ungdomssskole. Hun anfører at det nye skoleanlegget på Os blir trangt - for trangt.

Hun legger til: Er ikke så sikker på om det er bra for elevene at man går fra 1. til 10. klasse på en og samme skole! Det er dette som også er en del av resonnementet med å skille nye Kongeveien barneskole og Risum ungdomsskole.

Taler så Linn Laupsa etter en innskytelse?

Nei, hun har allerede hevdet dette synspunket før. I mai måned gikk samtlige lærere, der Laupsa er tillitsvalgt,  ut i HA og sa at Rødsberget ungdomsskole må bestå.

Linn gjør ikke noe annet enn å understreke oppropet fra mai måned. Og hun gjør det som fagperson.

Hun har Utdanningsforbundet i ryggen. Jeg regner med at flere fra hennes eget parti og fra Høyre vil hoppe på henne på grunn av at hun nå repeterer synspunkter som flere har forsøkt å skjule eller glemme.

Jeg har fulgt Linn Laupsas argumentasjon i mange saker. Jeg kan godt være uenig med henne, men hun er alltid renslig og solid i sin argumentasjon. Hun tenker grundig, før hun snakker.

Utdanningsforbundets argumenter er ganske tungtveiende. Det nytter ikke bare uten videre å avfeie dem med at kommunestyret gjorde et vedtak i 2015 - og at det da ikke skal være rom for å tenke nytt.

Om man ikke tok tilbørlig hensyn dengang, så er det fortsatt mulighet til å gjøre det godt igjen - ved NÅ å legge de faglige kriterier til grunn.

Skole er penger, men ikke bare penger!

Hvis man kan utnytte skoletomtern på Os bedre ved ikke å stappe ungdomsskolen inn der, så er de folkevalgte og Rådmannen pliktige til å ta dette resonnementet inn over seg.

Selvom det er noen som elsker alt som er svært.

Kan Rødsberg ungdomsskole fungere bra i flere årtier med noen oppjusteringer, så høres det umiddelbart smart ut. Rødsberg er langt fra noen utbrent skole.

Rett nok kommer Halden snart ut av Robek, men nye låneopptak er heller ikke gratis. Jeg ser ikke bort fra at Linn Laupsas forslag blir rimeligere enn de som er vedtatt.

For få år siden ble det vedtatt å bygge nytt fylkessykehus på Kalnes. Da sykehuset sto ferdig, viste det seg at man hadde bygd for lite. Fra starten av ble passienter lagt på gangen. «Noen» hadde regnet feil.

Det synes meg som om norske myndigheter, arkitekter og økonomer ikke i tilstrekkelig grad er viliige til å høre på de fagmiljøer som har noe vettug å si. Det rare er at det ser ut som om man ikke vil lytte. Og så blir det mye kluss etterpå.

ENGASJERER SEG: Sverre Stang.

ENGASJERER SEG: Sverre Stang.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.