– Rockehuset er et sted man blir kjent med mange nye mennesker. Jeg har både fått venner og kjæreste her, sier Stian Andersen. Han og kjæreste Martine Rustad er på plass for å feire Rockehusets 20 år i Rødsberget.

Støtte og vennskap

Hver mandag og onsdag i fire år har Stian tatt turen for å være med gjengen på Rockehuset. Nå for tiden er besøkene med noe lenger mellomrom, i og med at han har flyttet. I kveld står han som billettlukemann for Rockehuset.

– Det er alltid noe å gjøre her. Jeg har lært utrolig mye, både lysteknikk og photoshop, forklarer han. – I tillegg har menneskene her hjulpet meg mye. Vært støttende. For eksempel med lekser, fortsetter han.

Startet i 1982

Det hele startet i 1982. I 1995 flyttet Rockehuset inn i Rødsberget. Fordelt på tre etasjer finnes det konsertscene, øvingslokaler og studio.

– Mange rockeband har startet her. Noen har hatt sin første og siste øving, mens andre har blitt i mange år, forteller Henrik Næss Diesen, miljøarbeider for Rockehuset.

Veggene i inngangen på ungdomsklubben er for anledningen pyntet med en tidslinje fra 1995–2015. Tre CD-er Rockehuset har laget er utstilt. Det samme er Spill og grill-festivalens konsertplakat.

Hva Halden hadde vært uten Rockehuset er ikke så lett å svare på for Diesen. – Vi hadde merket det om vi ikke hadde hatt det. Dette er en møteplass hvor man kan spille, prøve seg og møte andre som spiller.

Skjermer rockehuset

Ordfører Thor Edquist tok også turen til jubileet. Med seg hadde han et kort hvor det sto: «Gratulerer med 20 år i fjellet. Rockehuset skal bestå!».

Da Halden Arbeiderblad kartla de ulike partienes standpunker foran årets kommunevalg, svarte også samtlige ja på spørsmålet «Bør Rockehuset skjermes mot framtidige kuttforslag.» Dermed kan det gå mot 20 nye år i fjellet.