Gå til sidens hovedinnhold

Nå gjør Caroline comeback

Artikkelen er over 5 år gammel

Før skulderoperasjonen i januar så det ikke spesielt lyst ut for Caroline Olsens karriere. Noen måneder etterpå er alt snudd på hodet.

– Operasjonen gikk veldig bra, og legene fjernet noen skruer. Det betyr at jeg antakelig slipper ny operasjon, og nå er det opptrening som gjelder, smiler Caroline Olsen.

Byens roadracingstjerne var langt nede etter lang tid med store smerter og dystre spådommer i vinter.

Les også: Legene måtte le av Carolines første spørsmål etter operasjonen

Les også: – Det er rett og slett utrolig kjipt

Ny satsing

Nå venter NM-runder allerede til sommeren og USA-drømmen er alt annet enn død.

– Jeg kan begynne å kjøre sykkel igjen i mai. Første NM-runde er på Rudskogen i juni, og gjett om jeg gleder meg. Men denne sesongen dreier seg først og fremst om opptrening og å få tid på sykkelen. Jeg satser på USA-retur neste år, sier Olsen.

Bare denne sjansen

Men selv om den fartsglade 25-åringen bedyrer at hun ikke har noe klart resultatmål i sitt comeback på hjemmebane (sist vant hun NM, i 2011), så innrømmer hun at det kan bli vanskelig å holde igjen.

– Jeg har bare denne sjansen til å bli bra i skuldra igjen, så jeg må bruke hodet. Men jeg kjenner meg selv, når jeg står på startstreken kan det bli vanskelig å holde igjen for mye, sier Olsen.

Har blitt tøffere i USA

Hun er spent på hvordan hun ligger an i forhold til sine konkurrenter.

– Jeg har blitt mye tøffere i løpet av årene i USA, og jeg vet at jeg har fart nok til å hevde meg. Sjansen til å vinne er der. Men samtidig har mange av mine motstandere forberedt seg til en ny sesong i Spania og masse trening mens jeg driver opptrening etter operasjon, sier hun.

NM-rundene 2015 i klassen hennes Superstock 600 går på Rudskogen, Våler, Mo i Rana og svenske Karlskoga.

Holder kontakten

Caroline driver nå med hard opptrening etter operasjonen i januar, og sykkelkjøirng har det ikke blitt siden USA-sesongen i september.

– Jeg snakker jevnlig med den gamle teamsjefen min Barry (Gilsenan) og Jason (Pridmore), og de ville gjerne at jeg kom over allerede i år. Men jeg tror det smarteste er å være hjemme, få trent skikkelig og bygd meg opp igjen. Det har også med penger å gjøre, den sterke dollaren gynner ikke meg akkurat nå, sier Olsen.

Skal tilbake til USA

Denne sesongen er uansett kun en etappe på veien.

– Jeg skal tilbake til USA. Jeg har hatt to sesonger som har vært preget av skader og smerter. Jeg har ikke fått vist hva jeg er god for ennå, sier den målbevisste haldenjenta.

Nå venter comeback på hjemmebane. Det spørs om de norske gutta gleder seg til årets NM med en revansjesugen Caroline Olsen i startfeltet.

Kommentarer til denne saken