Haldenser må i fengsel etter å ha svindlet NAV

Artikkelen er over 5 år gammel

En 55 år gammel haldenser må 75 dager i fengsel etter at han svindlet det offentlige for nesten en kvart million kroner.

DEL

I perioden fra 2009 til 2012 innleverte den nå 55 år gamle haldenseren feilaktige meldekort til NAV, som førte til at han fikk utbetalt til sammen 233.030 kroner mer enn han hadde krav på i denne perioden.

Slik fungerer meldekort

Haldenseren hadde fått innvilget arbeidsavklaringspenger og pliktet å levere meldekort til NAV hver 14. dag. På meldekortet skal man oppføre hvor mange timer man faktisk har arbeidet, slik at utbetalingene fra NAV blir tilpasset hvor mye man får i vanlig lønn.

Jukset med 1000 timer

Det var her haldenseren jukset og lot være å føre opp hele 1000 timer, mer enn et halvt årsverk, i perioden fra 2009 til 2012.

Retten fant det bevist at haldenseren gjorde det med vilje og at hensikten var å få utbetalt mer penger enn han hadde krav på.

Får strafferabatt

Størrelsen på beløpet han har svindlet NAV, tilsier at han skulle blitt idømt 90 dager i fengsel. Men han slipper unna med 75 dager fordi saken har blitt liggende lenge hos NAV og politiet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken