Om halvannen uke er det duket for et musikalsk rekordforsøk i Halden.

100 musikere er med

Fra klokka 08 på morgenen fredag 30. januar, til klokka 08 lørdag morgen 31. januar blir det nonstop musikk i Frivilligsentralens lokaler i Violgata.

 Fra rundt 100 musikere og fra tre ulike scener. Mat og drikke i alle varianter og gratis inngang.

Fikk ideen på do

Det er selvsagt Frivilligsentralens leder Wenche Erichsen som fikk ideen.

– Vi var på studietur til Tjuvholmen i Oslo hvor vi var 50 mennesker samlet på ett og samme toalett. Fikk presentert musikk hvor toalettet var konsertlokale.

Det var da jeg kom til å tenke på at kanskje vi kunne få til et helt sammenhengende døgn med musikk i musikkbyen Halden. Ikke på noe toalett. Men her i huset i Violgata! Stråler som vanlig den superkreative Wenche.

Fra tre scener

Nå er snart ideen en realitet. Hver halvtime gjennom et helt døgn blir det nye konserter fra tre ulike scener i frivillighuset. 100 musikere, 40 konserter og musikk i alle sjangere er hva vi kan forvente i rekordstuntet.
– Jeg tror ikke det tidligere har vært gjort et slikt forsøk på musikk sammenhengende i 24 timer her i landet. Sier Thorkil H. Lindskog.

Erichsen har fått med seg kuturjournalisten på laget. Sammen med May-Britt Westby danner de et trekløver som holder i alle trådene.

Noen tomme plasser

På veggen i Frivilligsentralen er det slått opp en stor plakat som er delt inn i rubrikker for hver halvtime gjennom et helt døgn. Nesten alle rubrikkene er fylt inn med artistnavn, men noen mangler finnes.

– Ta gjerne kontakt med en av oss tre. Vi vil gjerne ha med flere artister. Poenget med det hele er at vi skal favne over alle sjangere, og derfor ønsker vi alle musikk-kategorier med.
Alle artistene får et lite honorar. Det er satt av litt penger i eget budsjett, slik at de som er med slipper å stille opp helt gratis.

Nabovarsel

– Når det er sagt har det slett ikke vært noe vanskelig å få ja fra noen vi har vært i kontakt med. De aller fleste har sagt ja på strak arm.

Ettersom det skal spilles gjennom hele natta kommer naboene til Frivilligsentralen i Violgata til å få en nabovarsel.
– Vi skal prøve å unngå rockekonserter under natta. Da blir det nok litt roligere musikkformer. Vi har tross alt en del naboer vi må ta hensyn til.