Med denne får du fast-track på Gardermoen

De som har på nisselue får en egen sluse i sikkerhetskontrollen på Gardermoen mellom 21. og 24. juli.

De som har på nisselue får en egen sluse i sikkerhetskontrollen på Gardermoen mellom 21. og 24. juli. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Reisende som har på nisselue får mellom 21. desember og julaften bruke familieslusen i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn.

DEL

(Siste) At reisende med nisselue får bruke familieslusen sikrer god flyt og julestemning på flyplassen, tror Avinor. Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen anbefaler alle reisende i julen til å dra til flyplassen når det er lite pågang.

– Vi ser en nedgang i trafikken mellom klokken 12 og 14. Har du mulighet til å komme til flyplassen på den tiden, kan du spare deg for tid og stress. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker også trafikken mye, sier han.

Avinor oppfordrer også reisende til å ta med gaver av høy verdi i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt.

– Våre folk er på jobb for de reisende, og ønsker at de skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig for oss når vi må åpne og eventuelt ta bort deler av julegaven. Det er ingen god følelse for sikkerhetskontrollørene og ingen god opplevelse for passasjerene, forklarer Andersen.

Mat er tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende. Dermed kan kremkaker ikke tas gjennom sikkerhetskontrollen. (ANB-NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags