Regjeringen åpner for feriereiser i hele Norden – men bare til Gotland i Sverige

Oslo 20200612. 
Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om nye reiseråd og åpnimg av fleire  og aktiviteter i forbindelse  med korona-krisa. Helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold fra Folkehelseinstituttet er og til stede.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo 20200612. Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie inviterer til pressekonferanse om nye reiseråd og åpnimg av fleire og aktiviteter i forbindelse med korona-krisa. Helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold fra Folkehelseinstituttet er og til stede. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av

Fra 15. juni kan nordmenn reise på ferie til alle land i Norden, men bare til områder der smittepresset er akseptabelt, varsler statsminister Erna Solberg (H).

DEL

For Sverige er det i dag bare Gotland som tilfredsstiller kravene.

– Jeg er klar over at dette er en stor skuffelse for noen. Men restriksjonene er basert på objektive kriterier som er like for alle, sa Solberg på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

Regjeringen advarer også mot reiser til København. Situasjonen skal vurderes kontinuerlig, og kartet over tillatte områder vil bli oppdatert minst hver fjortende dag, sier helseminister Bent Høie (H).

– Jeg håper at andre områder i Sverige snart har en smittesituasjon som åpner for reiser til disse, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken