Gå til sidens hovedinnhold

Viken, vik fra meg

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Viken, upraktisk, unødvendig, det vil ikke fungere. Det vil ikke bli noe fellesskap og vi vil bli en ert under ti madrasser. I vår bestemte Stortinget at Østfold, Akershus og Buskerud skulle slå seg sammen, og det er bare tøv. Det som har skjedd er at Stortinget har bestemt at disse fylkene skal slå seg sammen. Jeg mener at Stortinget ikke burde ha mulighet til å bestemme dette fordi de vet ikke hvordan det er i de forskjellige fylkene og om det er gjennomførbart.

En av hovedgrunnene til at jeg ikke synes at Viken burde bli en realitet er fordi det er helt unødvendig. Vi har det helt fint slik som det er nå, det er ikke på grunn av fylket at vi har dårlig råd her i Halden.

I tillegg vil jeg si at det er unødvendig, fordi det at Østfold skal blandes med Buskerud er bare tullete. Det ville vært mye mer praktisk hvis vi hadde slått oss sammen med bare Akershus.

Det er mange ansatte i de forskjellige fylkeskommunene, og Viken vil, dersom de blir samlet til ett, forsøke å spare inn en del arbeidsplasser og mange kan miste jobben. 

En annen ting er at det vil ikke fungere i praksis fordi det vil omfatte et såpass stort område, at det kan umulig være lett å gjøre det beste for innbygerene sine når man bor over hundre kilometer unna noen av dem.

En viktig poeng med et fylke er at man deler et fellesskap med gjennom at vi alle bor i det samme fylket, og har det samme nærområdet. Det mener jeg at vi ikke kommer til å få. Hvis Viken blir en realitet, mener jeg at felleskapet kommer til å bli ødelagt, ved at jeg ikke kommer til å føle et fellesskap til noen som bor så langt som 339 kilometer unna meg. For meg er det veldig langt unna i forhold til at det lengste jeg trenger å kjøre nå, for å komme meg til enden av Østfold, er under 100 kilometer.

Det verste med Viken tror jeg er det at Halden er en liten kommune i forhold til de store byene i Akershus og Buskerud. Derfor mener jeg at Halden vil bli underprioritert i forhold til de andre byene i Viken. For å oppsummere, mener jeg at Viken er noe tøv.

Kommentarer til denne saken