Alkoholfritt rånertreff

Alt da rånertreffet startet på festningen klokka fire, dukket mange opp for å være med. Bilene sto på rad og rekke, mens eierne sosialiserte seg på det alkohol- og rus- frie arrangementet.

Alt da rånertreffet startet på festningen klokka fire, dukket mange opp for å være med. Bilene sto på rad og rekke, mens eierne sosialiserte seg på det alkohol- og rus- frie arrangementet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag, lørdag, arrangerer klubben Norway Curising et rolig og alkoholfritt rånertreff for å vise en ny side av Haldens rånerkultur.

DEL

- Dette er spennende. Det er det første treffet vi har arrangert, så nå er jeg spent på å se hvor mange som kommer utover kvelden, sier Kristian Alexandersen(27) som er president i klubben Norway Cruising.

Alkohol- og rusfritt

Styret i Norway Cruising har arrangert et treff som skal være trygt og sosialt for alle som ønsker å delta.

- Det har vært et godt samarbeid med Røde Kors, politiet, brannvesenet, Halden kommune og eieren av denne plassen på Fredriksten Festning, forteller Preben Mikkelsen(27) som er visepresident i klubben Norway Cruising.

- Vi har satset på mange vakter som skal passe på at ting går rett for seg, og som ikke er redde for å si ifra. Her skal det ikke være party i dag, men helt enkelt en sosial kveld, legger Alexandersen til.

Gutta går klart ut med at det er nulltoleranse i forhold til alkohol og rus, og at de vil kontakte politiet om det blir nødvendig.

Sosial og trygg klubb

Klubben Norway Cruising ble startet i midten av august, og har etter knapt fire uker over 100 medlemmer.

- Vi har blitt mange fort, og er alt nært knyttet til hverandre. Om noen av oss ser at noen er alene mye, henter vi de fort til fellesskapet, forteller Alexandersen.

- Det er viktig at vi kan ha det ålreit sammen. Mange som ble med i klubben vår var veldig forsiktig og har følt seg mye utenfor i livet, men nå er de fleste i klubben vår mye tryggere på seg selv, sier Mikkelsen og påpeker at klubben like gjerne kan omtales som en stor vennegjeng.

Mikkelsen poengterer også at når klubbmedlemmer vanligvis møtes sammenkomster, er det uten alkohol.

- Vi sier fra til alle som står sammen med oss, at det helst ikke skal være noe alkohol. Folk skal få slappe av og være seg selv med oss, og vi gjør så godt vi kan for at alle skal føle seg trygge, legger Mikkelsen til.

Vil åpne verksted

Klubben prøver ut sitt første arrangement på festningen lørdag kveld, men lover et enda bedre arrangement neste år om ting går som de håper.

- Målet langt frem i tid er å få et åpent verksted der vi kan samles, med kiosk osv. Vi har fått flere sponsorer, og mye støtte. Alle har sagt lykke til med arrangementet i helga og virker positive. Håper vi kan få mer støtte til klubben for å få til ønskene for fremtiden, sier Mikkelsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken