- Vi har ikke gitt opp Svinesundterrassen

SKAL I GANG: - Vi har dessverre vært opptatt med andre store prosjekter. Det er bare 24 timer i døgnet, og jeg har ikke rukket å gå videre med planene for Svinesundterrasen. Men nå skal vi sette i gang, lover eiendomsutvikler Asbjørn Aakvaag nok en gang.

SKAL I GANG: - Vi har dessverre vært opptatt med andre store prosjekter. Det er bare 24 timer i døgnet, og jeg har ikke rukket å gå videre med planene for Svinesundterrasen. Men nå skal vi sette i gang, lover eiendomsutvikler Asbjørn Aakvaag nok en gang. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I oktober i 2013 gikk eiendomsutvikler Asbjørn Aakvaag og kollega Rana S. Aslam ut med brask og bram i Halden Arbeiderblad og fortalte at de planla å gjenåpne Svinesundterrassen innen påske 2014.

Kjøpesummen var på 2,8 millioner kroner, og de nye eierne fortalte at de ville pusse opp for nærmere 1,5 millioner kroner.

- Åpner så fort vi kan

Men påsken kom og gikk uten at noe skjedde, og i juni 2014 forsikret Aakvaag om at planene ikke var lagt på is.

- Vi jobber med saken og kommer til å åpne så fort vi kan. Oppussingen har tatt lengre tid enn planlagt på grunn av uforutsette ting, uttalte han den gang.

Les også: - Vi åpner så fort vi kan

Les også: Svinesundterrassen gjenåpner

Lite har skjedd

Nå er nok en påske rett rundt hjørnet og ennå ikke ser de ut til å være noe nærmere enn restaurantåpning. HA tar en kikk inn vinduene, og det ser ut til å stå lagret en del gamle klær og juletrepynt inne i lokalet.

To tre store frysesdisker står utenfor bygningen. Det eneste tegnet på liv er to postkasser på veggen. Det ser ut til at det bor folk i leilighetene i den bakerste delen av terrassen.

Skal sette i gang

Likevel forsikrer eiendomsutvikler Asbjørn Aakvaag nok en gang at Svinesundterrassen skal gjenåpne.

- Vi har dessverre vært opptatt med andre store prosjekter. Det er bare 24 timer i døgnet, og jeg har ikke rukket å gå videre med planene for Svinesundterrasen. Men nå skal vi sette i gang, lover han nok en gang.

Kan si mer snart

Han ønsker ikke å si noe om når ting skal begynne å skje.

- Nå gikk jo ikke det så bra sist, så da ønsker jeg heller å komme tilbake til det, når jeg har noe mer konkret å komme med antagelig om et par måneders tid. Jeg vil ikke love noe jeg ikke kan holde, sier Aakvaag til Halden Arbeiderblad.

Les også: Nye eiere vil åpne motellet igjen

Aakvaag har tidligere uttalt at konseptet for restauranten skal være tradisjonsmat og at de håper å få tak i lokale drivere av restauranten på Svinesundterrassen.

Svinesundterrassen

Svinesundterrassen Foto:

BILDET: Inne i lokalet har det ikke skjedd mye siden 2013, men nå er interiørarkitektfirmaet Unilon engasjert for å prosejktere det forestående oppussingsarbeidet.

Skal pusse opp

Etter at HA har vært i kontakt med Aakvaag blir vi kontaktet av Nancy Sporsheim i interiørarkitektfirmaet Unilon.

- Vi har blitt engasjert for å prosjektere oppussingen av Svinesundterrassen. Vi har akkurat startet prosessen, men jeg kommer til å ta meg en tur for å se på lokalene på mandag, sier Sporsheim og legger til:

- Vi er helt i startgropa, men utgangspunktet vårt er å ha respekt for tradisjonene som sitter i veggene, men samtidig skape et moderne restaurantlokale, sier Sporsheim.

Svinesundterrassen

Svinesundterrassen Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken