Hundrevis besøkte gamle Prestebakke i helga

Prestebakke skole sang nydelig i kor for de som møtte opp

Prestebakke skole sang nydelig i kor for de som møtte opp Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Folk møtte opp for marked, utstilling, underholdning og loppemarked på Sensommerstevne på Prestebakke, nesten 15 år etter at festivalen gikk av staben for første gang.

DEL

Mye er seg likt under Sensommestevnet på Prestebakke, men det har også kommet til noen nyheter. Stevneansvarlig Eivind Løvås forteller at det fortsatt har vært godt samarbeid med Prestebakke skole, som opptrer med sang for de som møter opp.

- Dette har gått helt strøkent. Det er så mange som har vært med og jobbet for dette, forteller Løvås.

- Ikke nervøs i det hele tatt

De som ønsket fra alle klassetrinnene på Prestebakke skole fikk være med å synge under stevnet i helga. Tabita Kristine Gundersen Fredriksen(12) går i syvende klasse og er en av de som var med å synge.

- Jeg har sunget hvert år her bortsett fra da jeg gikk i første klasse, forteller Tabita(12) til HA etter at koret var ferdig med å synge.

- Jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Når klassen står der sammen så får vi støtte fra hverandre, fortsetter hun.

Tabita forteller at hun er glad det kommer så mye folk opp til Prestebakke.

- Det er morsomt at alle kommer og kan se hvor fint vi har det på skolen vår, avslutter hun.

Jørgen Nybøle(9) som går i fjerde klasse synes heller ikke det var skummelt å synge i koret.

- Jeg skulle egentlig ikke være med i koret, og rakk ikke være med å øve. Men jeg angrer ikke på at jeg ble med, det er morsomt å gjøre noe med skolen, forteller Jørgen.

Nyåpnet tekstilutstilling

I Annestua på Prestebakke åpnet det denne helgen en utstilling med gode gamle tekstiler fra området.

- Dette er ting som folk har hatt liggende, og endelig har vi fått vist det frem, forteller Eivind Løvås. Han legger til at utstillingen med leketøy også har blitt større i år.

Det var mulig å få kjøpt blant annet nybakt brød og hjemmelaget sukkertøy på landhandelen. I tillegg kunne man prøve hjemmebrygget øl fra Skjeberg øl-lag, samt at en kunne handle masse husflid, håndverk, mat og drikke.

Mye hjemmelaget til salgs

- Her er alt på bordet hjemmelaget. Kortene vi selger har jeg laget med mange forskjellige teknikker, forteller Marit Gimling Kirkebøen mens hun viser frem et kort hun har laget med teposer.

- Jeg har drevet med selvlagde glassmykker siden 2000, men jeg laget også mye med porselen før helt tilbake fra 1970-tallet, forteller Harriet Stensrud som ser ut til å ha en travel bod under stevnet.

Det var ikke bare husflid, historie og underholdning på Prestebakke denne helga. Rundt omkring på tunet kunne man også få øye på en dyr som høner og kaniner. Litt lenger borti gata var det også en rekke veteran kjøretøy og lignende, for eksempel to gamle brannvogner.

Løp for å få tak i lopper

Det som kanskje var mest populært lørdagen var loppemarkedet som holdt til i vognskjulet. En halvtime før startskuddet stå alt mange klare for å kapre til seg de fineste loppene.

- Jeg sto klar utenfor, og har funnet meg masse fint. Det blir nok en runde til, jeg må bare bære unna dette først, forteller handleglade Linda Rovdal.

- Jeg handler på loppemarked så fort det er noe i nærmiljøet. Jeg skulle nok nesten ha hatt en trillebår å bært alt i, legger hun til før hun tar med det første lasset til bilen.

Svingen blomster og husflid var med

Svingen blomster og husflid holder vanligvis til i Enningdalen, men dukket også mer enn gjerne opp på Prestebakke lørdag. Kristine Kopperud som driver Svingen var som vanlig i godt humør.

- Nå har påfuglen Pål endelig fått tre kyllinger. De er kjøpt, og han har fått velge de tre eggene vi skulle ha helt selv til og med, forteller Kopperud som nå har fire påfugler i Svingen i Enningdalen.

- Jeg har jo lovet Pål en kone. Nå har vi endelig fått det til, fordi i ett av eggene var det faktisk en hun-påfugl, fortsetter Kopperud storfornøyd.

Kristine Kopperud har med seg husflidsartikler fra butikken sin, og noen av dyrene som står ute på tunet. Husflidens vinterkolleksjonen har inntatt bordene.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags