To Halden-rektorer slutter etter få måneder i jobben

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Både Risum-rektor Camilla Dahlstrøm og Prestebakke-rektor Anette Annesdatter Huseby er ferdige i Halden kommune.

DEL

Begge rektorene forsvinner til Fredrikstad kommune der Camilla Dahlstrøm (42) begynner i ny jobb på Cicignon skole, mens Anette Annesdatter Huseby (44) tar over som rektor ved Slevik barneskole. Det skriver Fredriksstad Blad.

Les også: «Rektorflukt» fra grunnskolen i Halden (HA+)

Startet i fjor høst

Både Huseby og Camilla Dahlstrøm begynte som rektorer i Halden høsten 2015. Dermed fikk de bare sittet noen måneder i sjefsstillingene før de søkte seg bort.

SLUTTER II: Anette Annesdatter Huseby slutter som rektor på Prestebakke skole til fordel for Slevik skole i Fredrikstad.

SLUTTER II: Anette Annesdatter Huseby slutter som rektor på Prestebakke skole til fordel for Slevik skole i Fredrikstad.

Anette Annesdatter Huseby kom til Prestebakke skole fra en inspektørstilling ved Trosvik skole. Det ble en overgang fra 550 elever til 52.

– Jeg har en time i førsteklasse hver dag. Tenk så flott for en rektor å få den muligheten, sa Huseby til HA i fjor høst.

Tilbake til Cicignon

Camilla Dahlstrøm kom til Risum ungdomsskole fra jobben som rektor ved Grålum barneskole i Sarpsborg.

– Jeg har lyst til å jobbe med ungdomsskole, oppga Dahlstrøm som årsaken til at hun søkte seg til Halden i fjor høst.

Cicignon skole som hun nå begynner ved, er en kombinert barne- og ungdomsskole. Hun har tidligere vært tilsatt der som undervisningsinspektør.

Begge de to rektorene slutter altså kort tid etter at det er varslet tøffe økonomiske kår i Halden-skolen framover. Likevel bedyrer Dahlstrøm at dette ikke har hatt betydning for valget.

Tilfeldig at det ble nå

– Dette handler ikke om Halden eller Fredrikstad. Det handler om at jeg ønsker å jobbe i en 1.til 10. skole, og dette får jeg på Cicignon. Jeg har også jobbet på skolen tidligere, så på mange måter er det drømmejobben. Det er bare tilfeldig at den dukket opp nå så kort tid etter at jeg ble ansatt. Jeg begynte jo i fjor høst, sier Dahlstrøm.

Hun underretter elever og ansatte på Risum om beslutningen sin i dag.

Dahlstrøm er opprinnelig fra Fredrikstad, men bor i Sarpsborg.

– En god arbeidsgiver

Bor i Sarpsborg gjør også Anette Annesdatter Huseby.

Til Halden Arbeiderblad bedyrer hun i likhet med Dahlstrøm at valget ikke har noe med den økonomiske situasjonen å gjøre.

–Jeg slutter på Prestebakke skole fordi det har dukket opp en mulighet i Fredrikstad som jeg velger å takke ja til. Valget har ingenting med den økonomiske situasjonen eller andre forhold i Halden å gjøre. Jeg har opplevd Halden kommune som en god arbeidsgiver, sier Huseby.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags