Gå til sidens hovedinnhold

Porten til Europa

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERINNLEGG I Arbeiderpartiet er vi overbevist om at Østfold vil få en fremtredende rolle i fremtidens moderne jernbanenett, som selveste jernbaneporten til Europa. Økt grensekryssende jernbanetrafikk og bedre togtilbud mot Oslo vil bidra til å styrke regionens tiltrekningskraft på ny næringsaktivitet og kompetent arbeidskraft.

For skal vi sikre vekst og utvikling i vår region, og samtidig ivareta de overordnede klimamålene, er det behov for mer effektive, trygge, klima- og miljøvennlige transportløsninger. Jernbanen vil få en svært sentral rolle i dette arbeidet.

Arbeiderpartiet og våre samarbeidspartier i fylkestinget vil gjennom høringsuttalelse til ny Nasjonal Transportplan sende et kraftig signal til regjeringen om at det må etableres et tettere og mer offensivt strategisk samarbeid på tvers av landegrensene slik at man kan få på plass en moderne grensekryssende jernbane mot Gøteborg/København og Stockholm.

Men først må vi få på plass InterCityutbyggingen. Regionen vår trenger bedre fremkommelighet og tiltak som kan bidra med klima- og miljøgevinster, og det haster! Så det er all grunn til å være utålmodig når det gjelder InterCityutbyggingen gjennom Østfold. Når regjeringen fremlegger forslag til ny Nasjonal Transportplan må vi forvente at den store usikkerheten som nå er knyttet til utbyggingen av jernbanen i Østfold erstattes med høyere ambisjoner og konkret tidfesting av ferdigstilling av InterCityutbyggingen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.